11.3 C
Campulung Muscel
vineri, 17 mai, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Melci cu nucă

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Melci cu nucă. Melcii cu nucă sunt un desert absolut savuros care nu necesită nici foarte mult timp. Însiropați bine, aceștia se vor topi în gură și cu siguranță vor atrage multe complimente bucătarului.

Așadar pentru această rețetă de melci cu nucă aveți nevoie de următoarele:

Compoziție:

  1. 5 gălbenușuri
  2. O linguriță de sare
  3. 2 linguri de ulei
  4. 150 de grame de zahăr
  5. Drojdie de mărimea unei nuci
  6. Coajă de lămâie și coajă de portocală
  7. Făină cât cuprinde.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Negresă grecească de casă, însiropată bine, de se topește în gură

Umplutura:

  • 200 de grame de unt
  • 200 de grame de zahăr
  • Nucă tăiată

Siropul:

  • 200 de ml de apă
  • 150 de grame de zahăr
  • O esență de rom.

Cum se prepară melcii

  1. Într-un castron mare amestecați cele 5 gălbenușuri, lingurița de sare, cele două linguri de ulei.
  2. Adăugați cele 150 de grame de zahăr, drojdia, coaja de lămâie și pe cea de portocală.
  3. Amestecați ingredientele și pe măsură ce compoziția se omogenizează puteți începe să adăugați făină.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cornulețele delicioase cu gem care se topesc în gură, până la înghițitură

  1. Frământați și adăugați făină până în momentul în care aluatul nu se mai lipește de mâini.
  2. Ulterior lăsați aluatul în castron la crescut.

Între timp pregătiți umplutura pentru melci cu nucă

  1. Prima dată se freacă zahărul cu untul.
  2. Când compoziția a devenit omogenă, adăugați și nuca.
  3. Apoi întindeți jumătate din aluat folosind sucitorul.

Umplutură de melci cu unt și nucă

  1. Puneți pe foaia bine întinsă umplutură din unt, zahăr și nucă.
  2. Rulați suficient de bine cât să fie etanș.
  3. Ulterior după ce ați rulat toată foaia tăiați rondele foaia pe care ați umplut-o.
  4. Rondelele se așează într-o tavă pe care în prealabil ați tapetat-o cu unt și făină sau în care ați pus o foaie de copt.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Melci cu nucă

  1. Ulterior aluatul de melci se bagă la cuptor la 180 de grade.
  2. În 20 de minute verificați dacă au început să se rumenească.
  3. Îi scoateți când sunt bine rumeniți.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cele mai delicioase langoși ungurești

  1. Puneți toate ingredintele într-o cratită și le dați la foc mic.
  2. Când s-a topit zahărul luați siropul de foc, nu trebuie să dea în cloclot.
  3. Imediat cum scoateți din cuptor prima tranșă de melci, îi însiropați bine cu ajutorul unei linguri.
  4. Apoi îi mai dați încă odată la cuptor preț de 3-5 minute.

POFTĂ BUNĂ!

Ultimele Știri

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști. Începând cu data de 16 mai 2024, Batalionul 33...

Alte știri din aceeași categorie