15.2 C
Campulung Muscel
luni, 17 iunie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură cu fructe și coniac

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură cu fructe și coniac

Ai nevoie de: Coajă de la 2 portocale, 50 g zahăr, câte 50 g caise și ananas deshidratate, 200 g stafide, 50 g cireșe confiate, 125 g nuci măcinate, 125 g făină.

Pentru blat:
230 g unt, 230 g zahăr, 4 ouă, coajă rasă de la 1 portocală și o lămâie, 350 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 pahar coniac, 2 foi plăcintă.

Pentru glazură: 50 g unt, 200 g zahăr pudră, 4 linguri coniac.
Cum procedezi:
Tai in cubulețe de cel mult 1 cm coajă de portocale. O fierbi pentru 2-3 clocote în apă, apoi o scurgi și o pui din nou la fiert în apă cât să o acopere împreună cu zahărul.
După 15 min scurgi cubulețele și le lași să se răcorească.

Tai în cubulețe restul de fructe confiate și deshidratate.
Treci prin făină cubulețele de fructe și cojile de portocale.
Pentru blat mixezi untul cu zahărul adaugi treptat ouăle, coajă de portocale și lămâie praful de copt și făina alternând cu coniacul.

La sfârșit încorporezi fructele mărunțite amestecând ușor.
Tapetezi o tavă de 25/35 cm cu făină și cu foile de plăcintă.
Torni uniform compoziția și o coci la foc mijlociu în cuptorul preîncălzit aproximativ 45 de minute.
Când s-a răcit ungi prăjitura cu untul mixat cu zahărul pudră și coniacul.

Poftă bună!

Ultimele Știri

Duș rece dat românilor cu mașini. Ce se întâmplă cu toate anvelopele

Duș rece dat românilor cu mașini. Ce se întâmplă cu toate anvelopele. Conform presei din UE de la data...

Alte știri din aceeași categorie