7 C
Campulung Muscel
vineri, 26 aprilie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Pulpe de pui cu linte și parmezan

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Pulpe de pui cu linte și parmezan

Ai nevoie de:
400 g linte verde, 2 căței de usturoi, 1-2 foi dafin, 1 linguriță oregano, 4 pulpe de pui, 3 linguri ulei, 100 g parmezan, 4 linguri zeamă de lămâie, 50 g iaurt, 1 linguriță boia, sare, piper.

Cum procedezi:
Pui lintea la înmuiat 5 ore, apoi o scurgi și o fierbi în apă ușor sărată, 1/2 oră la foc mic împreună cu oregano, foi de dafin, având grijă că boabele să rămână întregi.
În acest timp presari pulpele cu piper, boia și puțină sare și le înăbuși cu uleiul și puțină apă întorcându-le pe ambele părți până se pătrund.

Scurgi lintea fiartă o amesteci cu zeama de lămâie și o așezi într-un vas termorezistent uns cu ulei.
Pui deasupra pulpele de pui cu usturoiul stropindu-le cu sosul rămas de la înăbușit.
Razi deasupra parmezanul acoperi vasul cu o folie de aluminiu și introduci în cuptorul cald 30 min.
Consumi preparatul imediat stropit cu iaurt, alături de murături sau salată de sezon preferată.

Poftă bună!.

Ultimele Știri

Ion Mînzînă: “Argeșul pe primul loc a fost misiunea mea de credință căreia m-am dedicat total împreună cu echipa PSD! Și împreună cu argeșenii...

Ion Mînzînă: “Argeșul pe primul loc a fost misiunea mea de credință căreia m-am dedicat total împreună cu echipa...

Alte știri din aceeași categorie