14 C
Campulung Muscel
vineri, 29 martie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Sarmale cu fasole albă

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Sarmale cu fasole albă.

Ingrediente – 300 grame de fasole albă, 1 varză murată, 1 ardei, 1 ceapă, 2 morcovi, 100 grame orez, 1 cană suc de roșii, 1 lingură pastă tomate, 1 ramură cimbru, 1 legatură mică mărar, sare, piper, o foaie dafin.

Preparare – alegi fasolea, o speli și o pui într-un castron la înmuiat de seara până a doua zi după care schimbi apa și o pui la fiert. După ce a dat 2 -3 clocote schimbi apa din nou și o fierbi până se înmoaie bobul. Alegi frunzele de varză le tai cotoarele, le pui la desărat în apă rece. Ardeiul curățat și spălat îl tai în cubulețe, ceapa o toci mărunt, iar morcovii îi dai pe răzătoare.

Într-o tigaie pui uleiul, ceapa apoi ardeiul, morcovul și mesteci până se înmoaie legumele, adaugi orezul spălat și lași să se înăbușe puțin. Iei cratița de pe foc lași să se răcească bine compoziția și amesteci cu fasolea fiartă și scursă, cu pasta de tomate, cimbrul verde tocat mărunt, mărarul verde tocat fin, sare și piper după gust. Pui câte o lingură din compoziție  pe frunza de varză și formezi sarmalele. Toci cotoarele și resturile de varză, frunzele rămase.

O parte le pui pe fundul oalei, așezi sarmalele și restul de varză torni deasupra sucul de roșii, apă până le cuprinde. Pui frunza de dafin acoperi vasul și fierbi la foc mic circa o oră și ju mătate.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Sarmale cu fasole albă – coana Geta

POFTĂ BUNĂ!

 

 

Ultimele Știri

Data când va fi gata noua Creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel

Data când va fi gata noua creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel. Primărița Elena Lasconi a anunțat că...

Alte știri din aceeași categorie