REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Secretul ascuns ca aceste cornulețe să se topească în gură. Pentru acest desert al copilăriei aveți de respectat doar câțiva pași.
Gospodinele pot prepara o rețetă veche, dar foarte gustoasă. Este vorba de cea de cornulețele fragede cu untură și borș. Cornulețe pot să fie umplute cu nuca, gem, mere sau dovleac.
REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Secretul ascuns ca aceste cornulețe să se topească în gură
Pentru acest desert aveți nevoie de următoarele ingrediente:
– 500 g untură de porc;
– 1 ou mare sau 2 mici;
– 250 ml borș (1 cană. Se poate înlocui cu apă minerală, dar ideal este să se folosească borș);
– 1 kg făină bună 000;
– 1 cubuleț drojdie sau 2 pliculețe drojdie uscată;
– 1 praf de sare;
– Coajă rasă de la 1 lămâie,
– Esență de vanilie;
– Zahăr pudră
– Umplutură: rahat, nucă, gem, nucă de cocos, alune.
Dizolvă drojdia în borşul călduț și adaugă sare. Pune într-un vas untura, zahărul, borşul, esenţa şi adaugă făină în ploaie, până iese un aluat elastic nelipicios.
CITEȘTE ȘI. Unde se mănâncă cele mai bune pateuri cu brânză într-o celebră comună din județul Argeș
Se frământă aproximativ 5-7 minute. Trebuie să îl lași puțin la „odihnit”. Întinde o foaie de circa 3 mm. grosime. Cu o rolă ondulată se împarte foaia în rânduri de aproximativ 6-8 cm iar apoi ori se fac pătrate ori triunghiuri. Se pune într-un capăt o bucăţică de nucă sau rahat, linguriță cu gem sau orice altă umplutură, potrivit știridiaspora.
Cornulețele se țin la cutor la 180-200 grade, aproximativ 10-20 minute. Este bine să punem zahărul pudră atunci când cornulețele sunt.
Rețeta ta este gata. Poftă bună!