REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Supă de țelină și roșii.
Ai nevoie de: 2 rădăcini mari de țelină, 1/2 lămâie, 1 lingură orez, roșii, 1 albuș, piper, sare.
Cum procedezi:
Speli orezul și îl lași să se înmoaie în apă.
Cureți și tai țelina in cubulețe, o pui la fiert in supă de legume sau carne.
Păstrezi un sfert pe care o razi fin și o stropești cu zeama lămâie că să nu oxideze.
Când țelina e aproape fiartă adaugi orezul și roșiile continui fierberea.
După 5 minute scoți roșiile le pasezi într-o sită deasă scoțând coajă și semințe.
Torni sucul de roșii în oală, sărezi și condimentezi după gust și oprești focul.
Bați spumă albușul cu sare, îl pui în supă fierbinte, adaugi țelină rasă.
Servești supa fierbinte cu crutoane.
Poftă bună!.