15.7 C
Campulung Muscel
marți, 16 aprilie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Tort Olandez

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Tort Olandez

Ai nevoie de: 300 grame foitaj congelat, 500 grame vișine fără sâmburi, 50 grame zahăr, 1 lingură amidon, 6 linguri zahăr pudră, 700 ml smântână dulce pentru frișcă, 20 grame gelatina albă, 200 g zahăr pudră vanilat.

Cum procedezi:
Decongelezi foitajul la temperatura camerei decupezi 3 discuri având dimensiunea formei pentru tort cu pereți detașabili.
Coci blaturile câte 15 min la foc iute (200 grame) pe dosul tăvii stropit cu apă rece.
Scurgi zeama pe care au lăsat o vișinele și adaugi peste ele zahărul și amidonul
diluat și dai într-un clocot, apoi lași să se răcorească.

Mixezi smântâna cu zahărul până obții frișcă.
Topești la bain marie gelatina în prealabil rehidratată în 150 ml apă. O amesteci cu frișcă și lași la frigider pentru 40 minute.
Pui primul blat pe un platou cu inelul formei de tort în jur.
Întinzi 1/2 din compoziția de fructe acoperi cu 1/2 din frișcă și repeți straturile.
Acoperi cu al treilea blat și decorezi cu frișcă cu vișine.
Îl consumi după ce a stat la frigider cel puțin 4 ore.

Poftă bună!

Ultimele Știri

Lovitură puternică pentru proprietarii DACIA. Trebuie să meargă cu mașinile URGENT în service

Lovitură puternică pentru proprietarii DACIA. Trebuie să meargă cu mașinile URGENT în service. Dacia a declanșat o campanie de rechemare...

Alte știri din aceeași categorie