26.7 C
Campulung Muscel
luni, 17 iunie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Trucul cu care nu vei mai da greș niciodată, atunci când vrei să prepari supă cu găluște

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Trucul cu care nu vei mai da greș niciodată, atunci când vrei să prepari supă cu găluște. Deși nu este o rețetă complicată, adesea cele mai multe dificultăți le întâmpinăm atunci când facem găluștele.

Gospodinele cu experiență au însă un truc genial care te va ajuta să faci găluște pufoase, gustoase și cu o textură perfectă. Secretul constă în adăugarea unui ingredient în griș.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Trucul cu care nu vei mai da greș niciodată, atunci când vrei să prepari supă cu găluște

Însă chiar dacă este o rețetă destul de comună, supa de găluște adesea poate reprezenta o adevărată provocare pentru unele gospodine, întrucât de multe ori biluțele aurii de griș nu ies așa cum ar trebui.

Însă pentru ca la final să obții găluște aspectuoase şi foarte gustoase, bucătarii cu experiență recomandă să adăugăm în griș două sau trei lingurițe de mălai de bună calitate.

Pentru 6 găluște de griș pufoase, așa cum le făcea bunica, ai nevoie de 2 minute ca timp de prepare și alte 10 minute pentru gătire.

Ingrediente:

  • un ou de 70 g (trebuie cântărit cu tot cu coajă)
  • 70 g griș (cu recomandarea de mai sus, să aibă granulație uniformă)
  • praf de sare.

Prepararea găluștelor este foarte simplă. Se bate oul întreg cu furculița, se adaugă treptat grișul (câte o linguriță) și se omogenizează compoziția după fiecare tranșă adăugată.

În mod normal, după ce ai adăugat jumătate din cantitatea de griș, poți pune și sarea. Secretul este ca sarea să nu fie pusă de la început pentru că riscăm ca oul să se lichefieze.

După ce s-a incorporat grișul, compoziția se lasă 10 minute „la odihnit”. Așa, compoziția devine mai legată, mai densă deoarece grișul absoarbe umiditatea din ou și se umflă.

Este important ca atunci când punem găluștele la fiert, supa să fie fierbinte. Găluștile se adaugă în supa care fierbe cu lingura înmuiată în prealabil în supă.

Acestea se fierb aproximativ 10 minute, după care se stinge focul și se mai lasă încă 10 minute la abur sub capac. Găluștele sunt gata atunci când observi că s-au umflat și s-au ridicat la suprafață.

Poftă bună!

Ultimele Știri

Pământul “se topește” la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent

Pământul "se topește" la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent. Având în vedere perioada caniculară preconizată, respectiv...

Alte știri din aceeași categorie