REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Vinete cu chimen.
Ai nevoie de: 2 vinete mari, 4 linguri ulei, 1 ceapă mare, 3 linguri iaurt, 1 linguriță semințe chimen măcinate, 1 linguriță, boia de ardei iute, sare, piper, mărar, pătrunjel pentru ornat.
Cum procedezi:
Alegi vinete lungi și subțiri cu mai puține semințe. Coci vinetele timp de 30 minute la foc mijlociu.
După ce s-au mai răcit le cureți de coajă și pe cât posibil de semințe. Le lași pe un tocător de lemn înclinat la scurs.
Cureți ceapa o tai mărunt și o călești în ulei împreună cu semințele de chimen până devine aurie.
Adaugi vinetele, boiaua, iaurtul, sare și piper după gust, continui să le înăbuși împreună pentru câteva minute.
Servești preparatul fierbinte presărat cu verdeață tăiată mărunt și cu pâine prăjită.