10.7 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

Revolta românilor: „De ce are nevoie Loteria Națională de CNP-uri?”

Alte Știri

Revolta românilor: „De ce are nevoie Loteria Națională de CNP-uri?”.

Unul dintre subiectele cele mai aprig dezbătute pe rețelele de socializare. Acesta devine, pe zi ce trece, o frustrare cum că orice român care intră într-o agenție a Loteriei Române pentru a cumpăra un bilet la loto sau un loz este somat de vânzătoare să îi prezinte cartea de identitate.

În cazul în care are în față unul din clienții obișnuiți ai agenției, vânzătoarea se mulțumește doar cu CNP-ul clientului. Pe care îl trece într-un catastif, scuzându-se că „a apărut o lege nouă și trebuie să cerem CNP-urile la toți jucătorii la loto”.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Revolta românilor: „De ce are nevoie Loteria Națională de CNP-uri?”

Obligația prezentării cărții de identitate la cumpărarea unui bilet la Loterie a fost impusă, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr 326 din 28 noiembrie 2022. Pentru modificarea Ordonanței de Urgență nr 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

La punctul 2 al Legii 326 se spune că la articolul 15, aliniatul (6), textul modificat va avea următorul conținut, prin care este introdusă obligația identificării tuturor persoanelor care intră într-o Agenție Loto ori într-o sală de jocuri sau pariuri:

„Organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locațiilor în care se organizează și se exploatează jocuri de noroc. Și vor ține evidența, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora.

Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia și se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”, se spune în textul Legii 326.

Reacțiile românilor pe rețele de socializare s-au amplificat. Asta după ce mulți români au mers la agenții ca să își cumpere bilete pentru tragerile Loto de duminică.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Și au fost somați de vânzătoare să le prezinte cărțile de identitate, în cazul în care nu ar face acest lucru fiindu-le interzis să cumpere un bilet la loterie.

„Am vrut să pun un bilet la Loto 6 din 49 în seara asta, dar vânzătoarea mi-a cerut CNP-ul. Cică e lege de 2 zile să colecteze CNP-urile jucătorilor la Loto. Ce tâmpenie e asta? Am renunțat să mai joc.

De ce are nevoie Loteria Națională de CNP-uri? De ce trebuie sa știe tanti care vinde țigări și bilete Loto CNP-ul meu?

Oare chestia asta nu încalcā GDPR-ul? Încă o dată se dovedește cât de toxic e guvernul infractorilor PSD+PNL”, a postat pe contul său de facebook Pompiliu Matei.

Alexandru Cucereanu se întreabă dacă în noiembrie, când a fost aprobată Legea 326/2022, asta trebuia să fie prioritatea Parlamentului României.

În condițiile în care la vremea aceea eram în prag de iarnă și încă nu era clarificată situația compensării facturilor la energie și gaze:

Măsura se aplică și punctelor de vânzare și agențiilor LOTO. Deci baze de date de identificare a celor care joacă.

În același timp pe chitanțele eliberate de terminalele LOTO nu se înscrie CNP-ul celui ce a jucat deci nu există nicio posibilitate rapidă de combatere a spălării de bani.

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie