7.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

RMN-ul a ajuns la Spitalul de Pediatrie Pitești

Alte Știri

După ce, anul trecut, Spitalul de Pediatrie Pitești a fost dotat cu Computer Tomograf, unitatea sanitară va avea și echipament RMN. Aparatul de Rezonanţă Magnetică (RMN), modelul SIGNA Explorer 1.5 T, a fost livrat Spitalului de Pediatrie Pitești vineri, 27 septembrie 2019. Valoarea echipamentului este de 658.693 euro, achiziția fiind realizată prin Ministerul Sănătății, Unitatea de Management a Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar – Împrumut nr. 83620-RO, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), acord ratificat prin Legea nr. 179/2014.

Aparatul RMN de înaltă performanță este amplasat în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală a Spitalului de Pediatrie Pitești, într-un spațiu special amenajat din fondurile proprii ale spitalului. În perioada următoare vor fi efectuate etapele de instalare și instruire a persoanlului, astfel încât, din luna decembrie aparatul să fie pus în funcțiune, iar pacienții argeșeni să poată beneficia de investigații RMN.

Această achiziție, alături de celelalte investiții în echipamente medicale, aparatură, dar și modernizarea secțiilor spitalului, va fi utilizată pentru diagnosticarea și asigurarea celor mai bune condiții de tratament pentru copiii din Argeș, dar și din întreaga regiune.

“Încă un pas important pe care Consiliul Județean l-a finalizat astăzi, prin aducerea unui RMN la Spitalul de Pediatrie Pitești. Așa cum am promis cetățenilor din județul Argeș, serviciile medicale au fost, sunt și vor fi prioritatea absolută a mandatului meu. Și pe această cale mulțumesc colegilor din corpul medical, conducerii Spitalului de Pediatrie, echipei Consiliului Județean, pentru efortul depus” – președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Ultimele Știri

Premierul Marcel Ciolacu, din țările Arabe a ajuns direct în Argeș!

Premierul Marcel Ciolacu, din țările Arabe a ajuns direct în Argeș.

Alte știri din aceeași categorie