33.5 C
Campulung Muscel
vineri, 12 iulie, 2024

Românii care primesc bani de la stat în 2024. Se dau 400 de LEI

Alte Știri

Românii care primesc bani de la stat în 2024. Se dau 400 de LEI. Începând cu data de 1 ianuarie 2024, anumiți români pot beneficia de un nou ajutor. Mai exact, românii vulnerabili pot primi bani gratis de la stat. Este vorba despre suma de 400 de lei pe lună de persoană.

Guvernul vine cu vești bune pentru cetățeni și în 2024. Vor fi introduse noi ajutoare pentru românii vulnerabili sau pentru cei din medii defavorizate. Este vorba despre introducerea venitului minim de incluziune. Anunțul oferirii acestor noi ajutoare de la stat a fost făcut de Ministerul Muncii.

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, programul „Venitul Minim de Incluziune” va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024. Acest program este implementat la nivel național cu sprijinul administrațiilor locale și al Băncii Mondiale.

Românii care primesc bani de la stat în 2024. Se dau 400 de LEI

Programul este conceput pentru a veni în sprijinul celor mai defavorizate segmente ale societății. Axat în principal pe simplificarea procesului de solicitare a ajutorului financiar și pe reducerea birocrației aferente. Astfel, programul „Venitul Minim de Incluziune” urmărește să suplinească programele actuale. Cum ar fi ajutorul pentru susținerea familiei și venitul minim garantat.

Autoritățile speră să automatizeze părți esențiale ale procesului de oferire a ajutorului. Dar și să îmbunătățească beneficiile pentru cei mai vulnerabili prin acest sistem. De exemplu, copiii din familiile eligibile vor beneficia de burse sociale, de îndată ce vor începe școala. În plus, vârstnicii care sunt eligibili vor deveni automat asigurați în sistemul de asigurări de sănătate.

400 de lei pe lună pentru cei care au vârsta de 65 de ani

Suma maximă a ajutorului pentru cei care nu au o sursă de venit este de 275 de lei pe lună pentru fiecare membru al familiei. Dar și de 400 de lei pe lună pentru cei care au vârsta de 65 de ani sau mai mult și sunt singuri. Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a vizitat zonele defavorizate din județul Ialomița.

În cadrul unei acțiuni pe teren alături de personalul Băncii Mondiale. În timpul interacțiunilor sale cu potențialii beneficiari ai programului, oficialul a subliniat importanța acestui proiect pentru persoanele care se confruntă cu circumstanțe dificile. Potrivit ministrului, în ciuda situației financiare, educația este o prioritate pentru aceste familii.

„Am întâlnit, în judeţul Ialomiţa, oameni cu poveşti de viaţă impresionante. Sunt viitori beneficiari ai Venitului Minim de Incluziune care va fi implementat de la 1 ianuarie 2024”, a declarat ministrul Bucura-Oprescu, conform News18 .

Ultimele Știri

Atenție! Nu se mai circulă oricum pe toate drumurile din Argeș!

Atenție! Nu se mai circulă oricum pe toate drumurile din Argeș! Având în vedere avertizările meteorologice de temperaturi extreme emise...

Alte știri din aceeași categorie