30.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Românii pot face analize gratuite. Se întâmplă totul de 1 iulie

Alte Știri

Românii pot face analize gratuite. Se întâmplă totul de 1 iulie. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va deconta aceste servicii, extinzând astfel beneficiile de sănătate către o categorie mai largă de cetățeni, inclusiv persoanele neasigurate.

CITEȘTE ȘI. Veste uriașă pentru toți pensionarii. Ce vor primi de la poștași la ușă!

Noua reglementare permite medicilor de familie și specialiștilor din ambulatoriu să emită bilete de trimitere pentru analize și consultații gratuite nu doar pentru pacienții asigurați, ci și pentru cei neasigurați, dacă există suspiciuni de boli grave.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Românii pot face analize gratuite. Se întâmplă totul de 1 iulie

Acestea includ:

  • Boli oncologice: Persoanele cu suspiciuni de cancer vor putea beneficia de analize și investigații necesare pentru confirmarea diagnosticului, inclusiv spitalizări de zi, fără a fi necesar să fie asigurate.
  • Virusurile hepatitice B și C: Analizele pentru detectarea acestor virusuri vor fi disponibile gratuit pentru toți pacienții, asigurați sau nu, oferindu-se astfel posibilitatea de a începe tratamentul cât mai devreme.

CITEȘTE ȘI. Nebunieeee. Cimitirele transformate în ferme solare. Cât valorează investiția de ultima modă?

  • HIV/SIDA la gravide: Testarea pentru HIV/SIDA va fi accesibilă gratuit pentru femeile însărcinate, asigurându-se astfel protecția și sănătatea mamei și a copilului.
  • Modificările aduse Contractului-cadru al CNAS au ca scop principal detectarea precoce a afecțiunilor grave și oferirea accesului la tratamente specifice pentru toți cetățenii, indiferent de statutul lor de asigurare. Această măsură este esențială, având în vedere gravitatea bolilor vizate și necesitatea intervenției rapide pentru a îmbunătăți prognosticul și calitatea vieții pacienților.

CITEȘTE ȘI. Se dau vouchere de 5.000 de lei. Cine sunt super norocoșii, zilei

Pentru a lărgi accesul la servicii medicale, CNAS a introdus câteva schimbări cheie:

Unități medicale mobile și caravane: Acestea vor facilita accesul la servicii medicale în zonele izolate, contribuind la detectarea precoce a cancerului de sân și a cancerului de col uterin.

CITEȘTE ȘI. Veste uriașă pentru toți pensionarii. Ce vor primi de la poștași la ușă!

Eliminarea anumitor condiții pentru furnizori: Se renunță la cerința ca furnizorii de servicii de diagnostic-caz să aibă și ambulatoriu de specialitate clinic, cu excepția cazurilor în care aceasta este absolut necesară, cum ar fi pentru gravidele cu risc crescut.

CITEȘTE ȘI. Dispare Revolut. Milioane de clienți sunt disperați! Anunț oficial

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie