0.7 C
Campulung Muscel
vineri, 8 decembrie, 2023

Românii super norocoși. Lor aproape că li se dublează pensia

Alte Știri

Românii super norocoși. Lor aproape că li se dublează pensia.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a confirmat majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024. Și a anunțat că unii dintre pensionari vor avea pensii cu 30% mai mari.

Imediat după ce ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a spus că pensiile vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei din ianuarie 2024. Ceea ce înseamnă cu o creștere medie de 14%, premierul Ciolacu a venit cu precizări surprinzătoare.

Românii super norocoși. Lor aproape că li se dublează pensia

Pensii 2024. Marcel Ciolacu a precizat că majorările se vor face diferențiat. Iar unii dintre pensionari vor primii pensii mărite și cu 30%.

Pensii 2024. “Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut. Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13.5%.

Cum am tradus eu acea creștere între 5 și 30%? Va fi o indexare de 5, maxim 8% pentru toate pensiile. Și diferența va fi sub forma de ajutoare sociale pentru cei cu pensii foarte mici.

Chiar premierul Ciolacu a spus că acordă o sumă o singură dată, în ianuarie. Să nu fie pensie mai mică de 3.000 de lei în ianuarie. Sumele se vor duce la cei cu pensii foarte mici”, a declarat fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu (PMP) la B1TV.

Ultimele Știri

Când vor avea toți pensionarii ȘOCUL vieții! Anunțul șefului Casei de Pensii

Când vor avea toți pensionarii ȘOCUL vieții! Anunțul șefului Casei de Pensii. Guvernul a anunțat cum calculezi ce pensie...

Alte știri din aceeași categorie