4.1 C
Campulung Muscel
luni, 11 decembrie, 2023

Schimbări importante pentru românii cu credite! Legea se modifică

Alte Știri

Schimbări importante pentru românii cu credite! Legea se modifică. Deși indicele ROBOR a început să scadă în această săptămână și s-a menținut cu scădere după scădere, românii cu credite se simt depășiți de sumele extrem de mari pe care trebuie să le plătească lunar.

Apar vești bune însă pentru aceștia

Sunt confirmate o serie de modificări pentru care toți cei care au deja un credit sau au în plan să facă unul. Astfel, toți aceștia vor fi mai bine protejați.

Potrivit noii legi, băncile vor fi obligate să pună la dispoziția clienților, pe propriul site web, un simulator care să calculeze DAE aferentă creditului. Oricare ar fi suma creditului și perioada de creditare alese de aceștia, scrie avocatnet.ro.

Schimbări importante pentru românii cu credite! Legea se modifică

De altfel, se anunță oficial că se schimbă și modul de raportare, în cazul creditelor acordate în valută, a cursului de schimb. Mai exact, se va lua în calcul cursul de schimb comunicat de Banca Națională a României (BNR). Și valabil la data încheierii contractului între moneda contractului de credit și moneda națională.

Consumatorii vor trebui să primească de la creditor, la cerere, o simulare tipărită pentru fiecare dintre cele trei opțiuni pe care le are la rambursarea anticipată parțială. Potrivit OUG 52/2016, în cazul rambursării anticipate parțiale, consumatorul are dreptul să aleagă între:

  • menținerea valorii ratei lunare și diminuarea perioadei de creditare inițiale;
  • diminuarea valorii ratei lunare și menținerea perioadei de creditare inițiale;
  • diminuarea valorii ratei lunare și diminuarea perioadei de creditare inițiale.
Ultimele Știri

Ce le-a pregătit LIDL celor cu dare de mână. Se adresează tuturor românilor

Ce le-a pregătit LIDL celor cu dare de mână. Se adresează tuturor românilor. Lidl România continuă să sprijine persoanele...

Alte știri din aceeași categorie