23.5 C
Campulung Muscel
vineri, 19 iulie, 2024

Se anunță sărăcie. O să bubuie prețurile, dispar salariații în ultimele două luni ale anului 2023

Alte Știri

Se anunță sărăcie. O să bubuie prețurile, dispar salariații în ultimele două luni ale anului 2023.

Managerii români estimează, pentru perioada octombrie-decembrie 2023, o relativă stabilitate a activităţii în industria prelucrătoare şi în servicii. O scădere moderată a numărului de salariaţi în construcţii, precum şi o creştere a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În cadrul anchetei de conjunctură din luna octombrie 2023, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +4%). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -2%. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +16%).

Se anunță sărăcie. O să bubuie prețurile, dispar salariații în ultimele două luni ale anului 2023

Potrivit estimărilor din luna octombrie 2023, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -11%). Managerii estimează o scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -6%). Iar în ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +31 %).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +13%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creştere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +18%). Managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +31%).

Conform estimărilor din luna octombrie 2023, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%). De asemenea, se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +12%).

Ultimele Știri

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă....

Alte știri din aceeași categorie