11.9 C
Campulung Muscel
duminică, 25 februarie, 2024

Se dau 1.500 de lei pentru acești angajați. Toată lumea trebuie să știe

Alte Știri

Se dau 1.500 de lei pentru acești angajați. Toată lumea trebuie să știe. Este vorba despre o sumă e bani care urmează să fie primită de anumiți angajați, mai exact cei care au copii.

Aceștia urmează să primească de la angajator 1.500 de lei pentru fiecare copil. Banii sunt necesari pentru achitarea taxelor la creșă sau la grădiniță.

Asta în condițiile în care costurile au devenit destul de mari. La stat e într-adevăr mai ieftin, dar locurile sunt limitate. De cealaltă parte, la privat, părinții scot chiar și 2.500 de lei de pe lună pentru fiecare copil.

Se dau 1.500 de lei pentru acești angajați. Toată lumea trebuie să știe

La stat într-adevăr, suma poate ajunge până la 800 de lei pe lună. Dar chiar și așa, trebuie să ai noroc ca să mai prinzi un loc pentru copilul tău.

 „La creșă undeva la 600 de lei, și la grădiniță depinde ce au nevoie în clasă. Undeva la 700-800 de lei pe lună”, spune un bărbat, potrivit Digi24.

Lucrurile s-ar putea schimba însă de anul acesta. Angajatorii vor oferi bani pentru plata taxelor la grădiniță și la creșă. Vizați sunt angajații români care lucrează l firme plătitoare de impozit pe profit.

Suma încasată va fi de maxim 1.500 de lei pentru fiecare copil, iar companiile deduc banii din impozitul pe profit. Și acest lucru s-ar putea să le fie de mare ajutor părinților.

„Banii ăștia nu vin de la Guvern, vin de la angajator și doar dacă el vrea. Deci este opțional. La salariat este un venit neimpozabil. Dacă angajatorul vrea să mărească salariul omului ca să nu plătească CAS, CASS, impozit, atunci poate să îi ofere această facilitate”, a spus Cornel Grama, analist fiscal.

Ultimele Știri

VIDEO. Imagini cum nu ați mai văzut vreodată! Sunt chiar de colecție!

VIDEO. Imagini cum nu ați mai văzut vreodată! Sunt chiar de colecție! Dragobetele pupă fetele! Da, dar mai ales...

Alte știri din aceeași categorie