8.5 C
Campulung Muscel
vineri, 1 martie, 2024

Se dau 280 de lei de la Stat. Banii sunt primiți pe loc, alături de alte beneficii

Alte Știri

Se dau 280 de lei de la Stat. Banii sunt primiți pe loc, alături de alte beneficii. Anul 2024 aduce câteva surprize pentru unii români. Se pare că anumite categorii pot să primească vouchere în valoare de 280 de lei de la stat, dar săi alte bonusuri.

Care sunt condițiile și cine sunt beneficiarii? Este vorba despre donatorii de sânge din România. Valoarea tichetelor pe care aceștia le încasau până acum crește de patru ori de la 1 ianuarie 2024.

Astfel, dacă până acum aceștia primeau vouchere de doar 67 de lei, începând cu 1 ianuarie 2024, valoarea voucherelor ajunge la 280 de lei. Iar explicații în acest sens au venit chiar de la Marcel Boloș.

Se dau 280 de lei de la Stat. Banii sunt primiți pe loc, alături de alte beneficii

Ministrul Finanțelor spune că această decizie era una necesară. Mai exact, spune el, aceasta poate fi văzută ca o ”formă de stimulare pentru cei care salvează vieți”.

„Eu o văd ca formă de apreciere pentru că aleg să dăruiască viață celor aflați în nevoie”, a precizat Marcel Boloș, cu privire la modificarea valorii voucherelor pentru donatorii de sânge.

Și totuși cine poate să doneze sânge? Nu orice persoană este eligibilă. În primul rând pentru a deveni donator de sânge vârsta trebuie să fie între 18 și 60 de ani.

Dincolo de asta, donatorii trebuie să aibă o greutate de peste 50 Kg și un puls regulat: 60 -100 bătăi/minut. În ceea ce privește tensiunea arterială sistolică, aceasta trebuie să fie între 100 şi 180 mmHg.

Care sunt condițiile și cine sunt beneficiarii?

De asemenea, viitorii de sânge trebuie să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale. Referitor la femei, acestea nu trebuie să fie însărcinate sau în perioada menstruală.

Totodată, cei care donează sânge nu trebuie să fie sub tratament pentru diferite afecţiuni precum: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

Consumul de grăsimi și de băuturi alcoolice este de asemenea interzis cu cel puțin 48 de ore înainte de donarea de sânge. Iar dincolo de cei 280 de lei, donatorii de sânge mai au și alte bonusuri.

Acești beneficiază de un set de analize, de o adeverință pentru transport, redus cu 50% pe metrou și RATB, dar și de o zi liberă, plătită, de la muncă, sau adeverință pentru școală/facultate. Totodată, ei mai primesc și bonuri de masă valabile până la sfârșitul anului.

Ultimele Știri

Jale mare. Acești pensionari trebuie să restituie banii de pe cardul de alimente și pensia socială

Jale mare. Acești pensionari trebuie să restituie banii de pe cardul de alimente și pensia socială. Alertă maximă. Pensionarii...

Alte știri din aceeași categorie