11.9 C
Campulung Muscel
duminică, 25 februarie, 2024

Se dau 750 de lei de la Stat pentru români. Ce trebuie făcut pentru a obține acești bani

Alte Știri

Se dau 750 de lei de la Stat pentru români. Ce trebuie făcut pentru a obține acești bani. În 2024, persoanele și familiile cu venituri mici vor putea primi de la stat până la 750 de lei. Bani pe care să-i folosească pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură în apartamentele din blocuri, potrivit unui proiect legislativ ce a primit votul Senatului.

Proiectul prevede și amânarea termenului actual pentru dotarea apartamentelor cu repartitoare și contoare de apă caldă cu un an, până în decembrie 2024, scrie Antena 3.

Proiectul legislativ propune „acordarea unui sprijin temporar aferent anului 2024 categoriilor de persoane vulnerabile. Pentru compensarea costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică. În imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică. Sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice”.

Se dau 750 de lei de la Stat pentru români. Ce trebuie făcut pentru a obține acești bani

Astfel, românii vulnerabili vor putea primi, în 2024, un ajutor financiar în valoare de cel mult 750 de lei. Bani ce vor putea fi folosiți pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură.

Banii vor fi acordați pentru fiecare locuinţă/ gospodărie vulnerabilă numai după montarea, de o firmă autorizată, a unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică. Inclusiv robineți pentru reglarea consumului de energie termică, pe baza procesului-verbal de montare şi a facturii emise de montator.

Sunt considerate vulnerabile persoanele şi familiile care au un venit pe membru de familie sub 2.000 lei. La care se adaugă şi condiţiile de vârstă corelate cu capacitatea de muncă, limita de vârstă fiind stabilită la 60 de ani.

„Bugetul măsurii pentru acordarea sprijinului necesar populației vulnerabile pentru compensarea costului aferent achiziției și montării unor sisteme tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică acordată prin intermediul cardurilor de energie ar urma să fie de 375.000 mii lei (375 de milioane – n.r.)”, după cum apare într-un comunicat recent al Ministerului Energiei.

În plus, viitoarea lege prevede și amânarea termenului actual pentru „montarea sistemelor de măsurare (…) Pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/ răcire şi apă caldă de consum” în locuințele racordate la sistemul centralizat până la 31 decembrie 2024, potrivit avocatnet.ro.

Ultimele Știri

Uluitor câte minciuni. În ce se va transforma o piață dintr-un cartier al Câmpulungului

Uluitor câte minciuni. În ce se va transforma o piață dintr-un cartier al Câmpulungului. Este vorba despre cea mai...

Alte știri din aceeași categorie