5.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 21 februarie, 2024

Se lucrează la “Planul de management al Riscului la Inundaţii”

Alte Știri

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea elaborează Planul de Management al Riscului la Inundații. Documentul se află în consultare publică, timp de 6 luni, în intervalul mai-noiembrie 2015, iar versiunea sa finală va fi publicată până la data de 22 decembrie 2015. Anul viitor, România va pune la dispoziția Comisiei Europene Planurile de Management al Riscului la Inundații.

Aceste planuri vor aborda toate aspectele managementului riscului la inundații, punând accentul pe acțiunile de prevenire, protecție și pregătire. La nivel de Administrației Bazinale de Apă s-a elaborat un Catalog de măsuri potenţiale. Măsurile propuse urmăresc cele cinci domenii de acţiune în strânsă legătură cu ciclul de management al riscului la inundaţii: Prevenire, Protecţie, Pregătire, Conştientizarea riscului la inundaţii, Refacere/Reconstrucţie.

Catalogul de măsuri potențiale conține 23 de măsuri de tipul: măsuri organizaționale (legislative, instituționale), măsuri naturale de retenţie a apei – asociate cursurilor de apă și zonelor umede, lacurilor naturale, măsuri de schimbare sau adaptare a practicilor de utilizare a terenurilor, măsuri de planificare și execuție lucrări hidrotehnice / infrastructură de apărare, adaptatea structurilor de apărare existente la condițiile schimbărilor climatice, măsuri pentru creşterea gradului de conştientizare al comunităţii, măsuri de pregătire / de îmbunătățire a pregătirii pentru a reduce efectele adverse ale inundaţiilor, măsuri de refacere post eveniment.

Planurile de Management al Riscului la inundații vor cuprinde toate măsurile și acțiunile care

trebuie luate de către toți cei implicați în managementul riscului la inundații (ministere, IGSU, ANIF, prefecturi, primării, consilii județene, consilii locale , etc.). Astfel, cetățenii vor fi preveniți mai eficient, vor fi protejați mai bine, iar consecințele negative pe care inundațiile le pot produce asupra lor vor fi cât mai limitate.

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie