11.1 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Sesiune de formare cu tema „Etică și transparență, incompatibilități și conflict de interese în administrația publică locală”

Alte Știri

Sesiune de formare cu tema „Etică și transparență, incompatibilități și conflict de interese în administrația publică locală”.

În perioada 16 – 19 martie 2023 s-a desfășurat o nouă sesiune de formare organizată de Asociația Comunelor din România (ACoR). Întâlnire în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului și calității serviciilor pentru cetățeni – o administrație publică transparentă și responsabilă”. Un proiect finanțat prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Sesiunea de formare a avut tema „Etică și transparență, incompatibilități și conflict de interese în administrația publică locală”.

La eveniment participând 33 de reprezentanți din 17 comune din 11 județe ale României (Argeș, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vaslui și Vâlcea).

Sesiune de formare cu tema „Etică și transparență, incompatibilități și conflict de interese în administrația publică locală”

Obiectivele sesiunii de instruire au avut în vedere înțelegerea conceptului de bună guvernare, îmbunătățirea cunoștințelor participanților cu privire la aspecte legate de etică și transparență în administrația publică locală.

Pe agenda de lucru s-a mai avut în vedere asimilarea noilor modificări legislative, formarea unor abilități de lucru pentru consilierul de etică, pornind de la principiile bunei guvernări. Și prezentarea unor exemple de bune practici la nivel național și internațional în domeniu.

Sesiunea de instruire l-a avut ca formator pe Nicolae-Liviu DASCĂLU, primar al comunei Mărăcineni, județul Argeș. Organizator de curs a fost Aurel RADU – coordonator instruire în cadrul proiectului.

Câteva dintre comentariile generale făcute de cursanți în Chestionarul de evaluare a calității sesiunii de formare :

  • totul a fost foarte bine;
  • felicitări pentru profesionalism lectorului și coordonatorului ACOR.

În desfășurarea sesiunii de formare au contat foarte mult atât spețele expuse de formator cât și cele prezentate de către participanți. Discuțiile interactive au fost bine venite și folositoare.

Sesiunea de formare s-a desfășurat în hotelul Mara din Sinaia, județul Prahova.

Întâlnirea face parte din cele 121 de astfel de evenimente organizate de Asociația Comunelor din România (ACoR) și Asociația Municipiilor din România (AMR). Toate în cadrul proiectului. Iar până la finalul acestuia vor fi instruiți în cele 4 domenii un număr de 2800 de reprezentanți ai autorităților publice locale (2000 reprezentanți ai comunelor și 800 ai municipiilor).

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie