-2 C
Campulung Muscel
joi, 30 noiembrie, 2023

Sfânta Liturghie Arhierească oficiată la mănăstirea Ciocanu de…

Alte Știri

Credincioșii argeșeni au avut astăzi bucuria de a participa la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic la mănăstirea Ciocanu.

Construită într-o zonă de munte, în cuprinsul localității Bughea de Jos, la șapte kilometri de orașul Câmpulung Muscel, biserica a fost ridicată în perioada 1994-2008 la îndemnul și cu binecuvântarea Chiriarhului Eparhiei, majoritatea cheltuielilor fiind suportate de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.Sfânta Liturghie Arhierească oficiată la mănăstirea Ciocanu de...

Interiorul a fost împodobit cu pictură în frescă realizată între anii 2008-2011.
În cuvântul de învățătură, Chirirahul Eparhiei a vorbit pelerinilor despre mesajul evangheliei din această duminică. De asemenea, Ierarhul Argeșean a evidențiat eforturile depuse de părintele stareț Teofil, împreună cu toți cei care au contribuit la ridicarea noii biserici, oferindu-le celor prezenți în dar cartea numită ,,Sacra rostire” ce a văzut de curând lumina tiparului.

Din vechile documente aflăm că istoria mănăstirii Ciocanu începe la sfârșitul secolului al XVI – lea, atunci fiind construită prima biserică cu hramul Intrarea Maicii Domnului în biserică. Rezidită în anul 1621, rezistă până în anul 1825, când este construit un nou locaș de cult care se păstrează și astăzi.

Odată cu reînființarea Eparhiei Argeșului și Muscelului, lângă vechea biserică de lemn, monument istoric, la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-a ridicat în 18 ani noua biserică de zid, oferindu-se astfel pelerinilor un spațiu liturgic mult mai generos.

Ultimele Știri

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie.  Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an...

Alte știri din aceeași categorie