11.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

Singurul din Argeş, tineretul Conservator a petrecut de Dragobete!

Alte Știri

Tineretul Conservator Argeş a petrecut Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români în mod tradiţional, ca în fiecare an. Tinerii coordonaţi de Codruţ Matei, preşedintele Tineretului Conservator Argeş, au organizat o petrecere tematică într-un restaurant cu specific românesc din Piteşti. Nu au lipsit muzica populară, dansul şi meniul cu specific tradiţional, deşi, pentru unii dintre membrii organizaţiei de tineret au lipsit chiar jumătăţile. Dragobetele este sărbătoarea străveche a dragostei la români, însă obiceiul aşteptat cu nerăbdare de toţi tinerii a fost în mare parte dat uitării, păstrându-se mai mult în amintirea bătrânilor. De câţiva ani, Dragobetele autohton riscă să fie dat cu desăvârşire uitării, tinzând să fie înlocuit cu o altă sărbătoare a dragostei, acel „Valentine’s Day” împrumutat de la americani, care nu are legatură cu spiritualitatea românească şi care este promovat mult mai puternic. Mesajul transmis de membrii TC Argeş a fost următorul: „Tradiţia trebuie păstrată şi promovată! Tineretul Conservator sarbătoreşte Dragobetele. Iubim româneşte!”

„Tineretul Conservator este un promotor al valorilor şi tradiţiilor româneşti. Considerăm că noi, tinerii, suntem cei care putem promova mult mai bine în rândul tinerilor aceste tradiţii de sute de ani, care în ultima perioadă riscă să fie uitate de populaţie. În fiecare an am încercat să aratăm tinerilor că nu tot ce este importat din culturile străine trebuie să fie neapărat şi ceva bun pentru noi. De obicei, importurile sunt făcute în scop economic, şi în niciun caz pentru valorile promovate. Noi am împânzit site-urile de socializare, pentru că acolo găsim cei mai mulţi tineri, cu mesajele noastre de promovare a Dragobetelui”, a declarat Codruţ Matei, preşedintele Tineretului Conservator, filiala Argeş.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie