8 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 noiembrie, 2023

Statul acordă 9.600 de lei sub formă de voucher. Cine sunt norocoșii

Alte Știri

Statul acordă 9.600 de lei sub formă de voucher. Cine sunt norocoșii. În vremurile pe care le trăim, este destul de simplu să ai acces la programe de formare profesională. Și la acreditări care să ateste competențe specifice.

În acest scop, legislatorii au creat o propunere legislativă care încurajează angajații să se dezvolte profesional prin înscrierea la o varietate de cursuri relevante pentru domeniul lor de activitate. Guvernul ajută întreprinderile să își formeze și să își perfecționeze profesional membrii personalului.

Statul acordă 9.600 de lei sub formă de voucher. Cine sunt norocoșii

Ca urmare, se acordă vouchere pentru cursuri de formare profesională, care au o valoare maximă de 9.600 de lei. Raluca Turcan, deputat PNL, a declarat că Partidul Liberal aflat la guvernare va lansa o inițiativă legislativă pentru a controla derularea programelor de sprijin guvernamental pentru firmele private.

Intenția este ca angajații să participe la programe de formare profesională. Ca urmare, statul va pune la dispoziția angajatorilor bani sub formă de vouchere pe care aceștia să le folosească pentru a plăti serviciile legate de formarea profesională.

Legea prevede că orice asistență financiară oferită de stat trebuie să fie în conformitate cu legea și trebuie să fie utilizată pentru organizarea și desfășurarea programelor de formare profesională a adulților.

În limitele bugetului alocat, finanțarea este asigurată atât din bugetul de stat, cât și din surse externe nerambursabile. Acțiunea legislativă este o reacție la cererile lucrătorilor pentru personal înalt calificat și specializat în sectoarele în care lucrează.

Voucherele indicate în propunerea de lege reduc cheltuielile de formare pe care companiile trebuie să le plătească din fonduri proprii pentru dezvoltarea profesională a angajaților lor. Campania de formare poate fi realizată intern sau cu ajutorul unor formatori externi calificați.

Ultimele Știri

Elena Lasconi: “Activitatea primăriei Câmpulung să o bage în faliment”

Elena Lasconi: "Activitatea primăriei Câmpulung să o bage în faliment". Ieri, edilul a ieșit într-o conferință de presă cu...

Alte știri din aceeași categorie