17.4 C
Campulung Muscel
duminică, 6 octombrie, 2024

Știați că a apărut localitatea Muscel? E “mâna” lui Marcel Ciolacu

Alte Știri

Știați că a apărut localitatea Muscel? E “mâna” lui Marcel Ciolacu. Na, joac-o p-asta. Orgoliul de muscelean se separă. Puțini știu ce e pe harta României, mulți doar se mulțumesc să scoată în evidență doar locurile lor natale.

Și cum din Muscel s-a ridicat prima Capitală a Țării Românești. Și nu doar atât! A fost județul Muscel, iar acum Elena Lasconi vrea să îi adauge în acte Câmpulungului și Muscel să nu se mai confunde cu Câmpulung Moldovenesc.

CITEȘTE ȘI. Un renumit punct de atracție turistică din Câmpulung Muscel a intrat pe mâna celor de la UNESCO

Primărița în nenumărate rânduri a declarat că multe acte oficiale ale celor din Câmpulung Moldovenesc fac o tură și pe la primăria condusă de ea. Și cei din transporturi au probleme în acest sens. E multă bătaie de cap. Doar o singură setare din online întoarce totul de colo colo.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Muscele pline de vaci mai ceva ca ciupercile după ploaie

De aici s-au ridicat marile personalități ale țării, zona a scris istorie și o face și acum. Tot prin prisma istoriei pe care o duce în spate. Sunt multe de povestit dar hai să vă spunem despre localitatea Muscel care ne turtește fesul. E de-a lui Marcel Ciolacu.

Politicianul care face reclamă la covrigii de Buzău. La noi sunt renumiți covrigii cu ou. Na suntem 1 la 1. Revenind la localitatea despre care puțini știu aceasta aparține județului Buzău și are o poveste veche și lungă pe care o prezentăm mai jos:

CITEȘTE ȘI. Cât este o noapte de cazare la cel mai șmecher hotel din Câmpulung Muscel. E primul construit de la zero de la Revoluție, încoace!

Mușcel este o localitate componentă a orașului Pătârlagele din județul BuzăuMunteniaRomânia.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, satul Mușcel era reședința comunei Valea Mușcelului, odinioară denumită Drăgulinești din plaiul Buzău al județului Buzău. Comuna era compusă din cătunele Brusturișu, Calea Chiojdului, Malu Alb, Manolești, Măceșu și Poiana și avea o populație de 700 de locuitori, ce trăiau în 138 de case, și o biserică în cătunul Manolești.

CITEȘTE ȘI. Hagi are rival puternic la Academie în Argeș. Ce face Șucu în locurile de poveste ale copilăriei sale

În 1925, comuna exista în aceeași plasă Buzău și avea în componență satele Poiana și Mihăilești, și cătunele Brusturișu, Calea Chiojdului, Malu Alb, Măceșu și Mușcel (care și atunci era reședința comunei).

CITEȘTE ȘI. Cine a venit special în orașul lui Lasconi pentru a face un centru medical care se învârte după soare. Mai ridică un așezământ monahal pe proprie cheltuială

În 1950, comuna a fost transferată la raionul Cislău al regiunii Buzău și apoi (după 1952) al regiunii Ploiești. În 1968, reorganizarea administrativă a României a adus desființarea comunei Valea Mușcelului, care a fost inclusă în întregime în comuna Pătârlagele, care a fost arondată județului Buzău, și apoi a devenit oraș în 2004.

Localitatea nu trebuie confundată cu satul Muscel din comuna Viperești.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

VIDEO. Rar mai vezi așa ceva. Ce s-a întâmplat cu cea mai veche icoană din România de la mânăstirea Nămăiești

VIDEO. Rar mai vezi așa ceva. Ce s-a întâmplat cu cea mai veche icoană din România de la mânăstirea...

Alte știri din aceeași categorie