4.1 C
Campulung Muscel
vineri, 1 martie, 2024

Sticlele de vin vor fi semaforizate! Sfântul Nicolae vine cu această schimbare șoc

Alte Știri

Sticlele de vin vor fi semaforizate! Sfântul Nicolae vine cu această schimbare șoc. Începând din decembrie, pe sticlele de vin va trebui să scrie cu maximă precizie toate ingredientele din care e făcut. Astfel, vei ști calitatea vinului și dacă te doare capul a doua zi după ce îl bei.

Informațiile nutriționale și ingredientele trebuie să fie menționate pe vinuri, vinuri spumante și vinuri de fructe. Pe etichetă sau prin intermediul unei etichete electronice.

Etichetarea caloriilor pe produsele alimentare este acum un lucru obișnuit. Așa-numitele “semafoare alimentare” ajută, de asemenea, la orientarea în ceea ce privește cât de sănătos pentru organism e un aliment. Cu toate acestea, informațiile nutriționale de pe băuturi – cu sau fără alcool – nu sunt încă atât de răspândite.

Sticlele de vin vor fi semaforizate! Sfântul Nicolae vine cu această schimbare șoc

Un nou regulament al UE schimbă acum această situație. Începând cu 8 decembrie, vinul și vinul spumant vor trebui să fie etichetate și cu informații privind ingredientele și valorile nutriționale. Potrivit Comisiei Europene, noile cerințe se vor aplica tuturor produselor fabricate începând cu 8 decembrie 2023, screie heute.

Pe lângă declarația clasică de pe eticheta sticlei, producătorii de vin și de vin spumant ar trebui să aibă, de asemenea, opțiunea de a pune la dispoziție informațiile despre ingrediente și informațiile nutriționale în format digital, utilizând un cod QR, care permite scanarea listei nutriționale pe un telefon mobil.

Acest lucru economisește spațiu pe sticlă și permite, de asemenea, includerea de informații privind gustul și calitatea alimentului.

Regulamentul este menit să ofere consumatorilor o mai bună informare. La urma urmei, mulți oameni nu își dau seama câte calorii are alcoolul și cât de curat este.

Ultimele Știri

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni. Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne,...

Alte știri din aceeași categorie