a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

9.6 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 1 aprilie, 2023

Știți ce înseamnă aceste semne?

Alte Știri

Știți ce înseamnă aceste semne, de la scările blocurilor? Probabil ați văzut pe unele clădiri din România că apare un semn cu un triunghi albastru într-un pătrat portocaliu.

Este un indicator care semnalizează că acolo se află un adăpost antiaerian. Aici oamenii se pot refugia în caz de război.

Știți ce înseamnă aceste semne?

CITEȘTE ȘI. Câmpulungenii, terorizați de o sirenă misterioasă

Semnul distinctiv a început să apară pe clădiri în 2015. Potrivit legii, acest triunghi albastru încadrat într-un pătrat portocaliu trebuie amplasat pe toate spaţiile identificate de protecţia civilă. Acestea fiind utile în caz de bombardament.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a realizat o listă a adăposturilor de protecție civilă din toată țară. În plus, a fost lansată și o hartă interactivă a acestora.

Știți ce înseamnă aceste semne?

Știți ce înseamnă aceste semne?

Conform IGSU, la nivel național există 4.538 de spații în care oamenii ar putea să se adăpostească în caz de nevoie.  Conform listei publicate pe site-ul IGSU. VEZI AICI LISTA

De asemenea, harta interactivă poate fi accesată la adresa https://adapostulmeu.ro/.

În Capitală sunt cele mai multe – 1.171 de adăposturi.

Cele mai puține adăposturi există în județul Ialomița și în Vrancea. Aici se găsesc doar câte 13 astfel de încăperi.

CITEȘTE ȘI. Ce înseamnă triunghiul albastru într-un pătrat portocaliu, semnul care apare pe mii de blocuri din România

Probabil ați văzut pe unele clădiri din România că apare un semn cu un triunghi albastru într-un pătrat portocaliu. Este un indicator care semnalizează că acolo se află un adăpost antiaerian, unde oamenii se pot refugia în caz de război.

Știți ce înseamnă aceste semne?

Multe dintre adăposturi sunt la subsolurile blocurilor. Și sunt fie insalubre. Fie au fost folosite pe timp de pace, pentru murături, și diverse provizii.

Anul trecut, după ce a izbucnit războiul lângă România, când Rusia a invadat Ucraina. Autoritățile au început verificarea acestor adăposturi. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a cerut populației să le golească și să le refacă, chiar dacă nu ne pândeşte vreun pericol.

Adăposturile ar trebui să aibă instalații sanitare, de aerisire și electrice funcționale. Iar înăuntru ar trebui să fie rezerve de hrană, pături și alte produse de bază astfel ca oamenii să reziste mai multe zile.

Continuarea o găsiți AICI.

 

Ultimele Știri

Cupoanele CFR gratuite ale pensionarilor înlocuite cu 5 alimente importante

Cupoanele CFR gratuite ale pensionarilor înlocuite cu 5 alimente importante. Deputatul PSD Gabriel Zetea i-a propus ministrului Muncii un proiect...

Alte știri din aceeași categorie