Tabără de creație la Mănăstirea Nămăiești
Tabără de creație la Mănăstirea Nămăiești

Tabără de creație la Mănăstirea Nămăiești

A fost organizat o tabără de creație la Mănăstirea Nămăiești, la care au participat peste 50 de copii de la 10 parohii din protoieria Câmpulung: Mărcuș, Valea Mare Pravăț, Nămăiești, Șelari, Bilcești, Vișoi, Valea Româneștilor, Fundeni, Voinești I și Rucăr.

Evenimentul a urmărit cunoașterea istoriei străvechi a Sfintei Mănăstiri Nămăiești. Copiii s-au rugat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din biserica Mănăstirii. Preoții însoțitori i-au învățat pe copii pricesne religioase în cinstea Mântuitorului și a Maicii Domnului, pe care le-au cântat în Biserică. Maica Stareță le-a prezentat copiilor muzeul etnografic organizat în mănăstire printr-o frumoasă descriere în versuri.

Pictorul Liviu Cioacă, director al Casei de Cultură Tudor Mușatescu din municipiul Câmpulung le-a vorbit copiilor despre simbolurile iconografice din reprezentările Mântuitorului și Maicii Domnului, precum și despre pregătirea necesară derulării activității de pictare a icoanei. Activitatea a continuat cu un atelier de pictură, copiii pictând pe Maica Domnului, pe Mântuitorul Iisus și diferiți sfinți.

La eveniment au fost prezenți: părintele Dan Obrocea – consilier învățământ și activități cu tineretul, părintele protoiereu Petre Moșoianu, părintele Daniel Oprescu, de la parohia Mărcuș, precum și părintele Vasile Ilina, responsabilul biroului de catehizare al Protoieriei Curtea de Argeș.

sursă: eparhiaargesuluisimuscelului.ro 

About The Author

Related posts