8 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 noiembrie, 2023

Taxa care creşte cu 500%. De la 1 ianuarie 2024 se aplică în mai multe localități din Argeș

Alte Știri

Taxa care creşte cu 500%. De la 1 ianuarie 2024 se aplică în mai multe localități din Argeș. În această categorie intră și municipiul Câmpulung. Clădirile care nu sunt întreţinute corespunzător de către proprietari vor fi supraimpozitate. Mai multe autorităţi locale au aprobat majorări substanţiale.

„Taxă pe paragină“ se majorează cu 500% în mai multe localităţi din ţară. Asta-i așteaptă pe proprietarii imobilelor  neîngrijite. Prevăzută să fie aplicată de la 1 ianuarie 2024, taxa aprobată în urma unui amendament USR vizează și clădirile monument istoric neîngrijite sau degradate, în care se desfășoară activități economice. Și sunt destule astfel de clădiri în Câmpulung Muscel, mai ales în zona centrală.

Taxa care creşte cu 500%. De la 1 ianuarie 2024 se aplică în mai multe localități din Argeș

Proprietarii vor plăti, majoritatea, pentru 2023, o sumă de cinci ori mai mare decât cea datorată în mod obișnuit, însă măsura nu se mai aplică în anul următor dacă proprietarul ia măsuri. Justificări de tipul – nu avem bani, o renovare a unui asemenea imobil costă foarte mult (unele sunt case de patrimoniu, altele sunt case din zonă protejată, iar reparațiile se fac în anumite condiții, respectând standardele caselor monument istoric) – nu mai sunt valabile, spun reprezentanții primăriei.

CITEȘTE ȘI: Acestei case din Câmpulung i se va aplica un impozit majorat cu 200%, de anul viitor

Primăria Câmpulung menține bonificația de 10 la sută pentru persoane fizice, și 5 la sută, pentru cele juridice, dacă taxele și impozitele sunt achitate până la data de 31 martie.

În cadrul aceluiași proiect, s-a mai decis ca în cazul proprietarilor unor imobile lăsate în paragină, majorarea să fie de până la 500 la sută. Procentul a fost stabilit cu scopul de a-i forţa pe proprietarii clădirilor degradate să investească în renovarea lor. Și Piteștiul a decis să treacă la aceste taxe pe paragină, încă din 2023.

Ultimele Știri

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie.  Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an...

Alte știri din aceeași categorie