12.4 C
Campulung Muscel
duminică, 25 februarie, 2024

Taxa care îngrozește. Se majorează cu 500% din ianuarie 2024

Alte Știri

Taxa care îngrozește. Se majorează cu 500% din ianuarie 2024. Sute de proprietari de clădiri riscă să plătească impozite cu până la 500% mai mari. Asta din cauză că nu şi-au renovat faţadele locuinţelor. Valoarea majorării impozitelor, stabilită pentru fiecare imobil.

Taxa pe clădirile dărăpănate creşte! Sute de proprietari de imobile sau terenuri situate în municipiul Braşov riscă să plătească impozite majorate din cauză că nu au renovat faţadele clădirilor. Sau nu îngrijesc terenurile, deşi au avut posibilitatea de a accesa un program al Primăriei care asigură plata parţială pentru astfel de renovări.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Procentul cu care se majorează impozitul va fi stabilit, pentru fiecare imobil. În funcţie de starea de degradare a acestuia, într-o şedinţă a Consiliului Local Braşov care va avea loc săptămâna aceasta.

”În şedinţa de joi, 21 decembrie, Consiliul Local va dezbate 385 de proiecte de hotărâre care vizează supraimpozitarea clădirilor şi terenurilor pe care proprietarii nu le îngrijesc. Și nici nu au dat curs somaţiilor municipalităţii de a efectua lucrările necesare.

Taxa care îngrozește. Se majorează cu 500% din ianuarie 2024

Astfel, în funcţie de starea de degradare a acestor imobile, proprietarii vor plăti impozite majorate între 50% şi 500%, începând cu 1 ianuarie 2024. Propunerea de creştere a impozitului vine în contextul în care proprietarii din Braşov au posibilitatea să efectueze reparaţiile necesare ale clădirilor pe care le deţin printr-o procedură simplificată. Iar o parte dintre cheltuieli pot fi suportate de la bugetul local, prin programul de finanţare al Primăriei Braşov, derulat prin intermediul Fundaţiei Monumentelor Istorice”, anunţă, marţi, Primăria municipiului Braşov.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a declarat pentru News.ro că pentru fiecare imobil se va adopta o hotărâre a Consiliului Local privind supraimpozitarea. Unele imobile sunt locuite şi au mai mulţi proprietari. Însă există şi cazuri de clădiri care nu sunt locuite şi sunt lăsate special în stare de degradare. Pentru ca proprietarii să poată obţine documente pentru a le demola.

Unele imobile sunt locuite şi au mai mulţi proprietari

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Impozitele majorate cu cote între 50% şi 500% vor fi aplicate începând cu 1 ianuarie 2024. Imobilele pentru care se propune stabilirea unui impozit majorat sunt situate în toate cartierele oraşului, de la centrul vechi, Şchei, Blumăna şi Braşovul Vechi, la Craiter, Florilor, Tractorul, Stupini, Bartolomeu sau zona gării.

Conform oficialilor municipalităţii, este pentru prima dată când administraţia locală reuşeşte să facă o analiză care să vizeze atât de multe cartiere. Și să propună un număr atât de mare de imobile, inclusiv terenuri, pentru a fi supraimpozitate.

Conform Regulamentului aprobat şi modificat de Consiliul Local, prin clădiri neîngrijite, pentru care se aplică majorarea de impozite, se înţelege: clădiri aflate în stare avansată de degradare, stare de paragină, insalubre, faţade nereparate/ necurăţate/ netencuite/ nezugrăvite, geamuri sparte sau alte situaţii de asemenea natură.

Ultimele Știri

VIDEO. Imagini cum nu ați mai văzut vreodată! Sunt chiar de colecție!

VIDEO. Imagini cum nu ați mai văzut vreodată! Sunt chiar de colecție! Dragobetele pupă fetele! Da, dar mai ales...

Alte știri din aceeași categorie