8 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 noiembrie, 2023

Traficul, dar de influenţă, a condus un poliţist, direct în braţele ofiţerilor D.G.A.! Faţă de agent s-a dispus controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile

Alte Știri

La data de 30.06.2015, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Argeş și S.J.A. Vâlcea, cu sprijinul I.J.J. Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat două percheziții domiciliare, una la sediul unei societăți comerciale și una la locuința agentului șef de poliție Manolache Nicolae Richard, din cadrul I.P.J. Argeș – Poliția municipiului Câmpulung. Ofiţerii de poliţie judiciară au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele poliţistului, în cadrul unui dosar penal în care are calitatea de suspect, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență prev. și ped. de art. 291 C.pen. rap. la art.7 lit. c din Legea nr. 78/2000.

Poliţistul a pretins 1500 de euro!

În fapt, la data de 17.03.2015, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Argeş au fost sesizaţi de numiții H. S. și soțul său, H. I., cu privire la faptul că în cursul lunii februarie 2015 agentul șef de poliție Manolache Nicolae Richard le-a pretins și a primit de la aceștia suma de 1500 euro, pentru ca acesta din urmă să intervină la reprezentanții unei societăți comerciale în vederea angajării numitului H. I.

Agentul șef de poliție Manolache Nicolae Richard a fost ridicat de la domiciliu de comisarii D.G.A. – S.J.A. Argeş și S.J.A. Vâlcea, cu sprijinul I.J.J. Argeș şi a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş în vederea continuării cercetărilor. În aceeaşi zi, procurorul a dispus reținerea lui Manolache Nicolae Richard, pe o perioadă de 24 ore. Prin ordonanţă, din data de 01.07.2015, faţă de  Manolache Nicolae Richard, s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul S.R.I. – D.J.I. Argeș. Începerea sau continuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultimele Știri

Elena Lasconi: “Activitatea primăriei Câmpulung să o bage în faliment”

Elena Lasconi: "Activitatea primăriei Câmpulung să o bage în faliment". Ieri, edilul a ieșit într-o conferință de presă cu...

Alte știri din aceeași categorie