35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

Trofeul Carpați oferit ansamblurilor la Mioveni

Alte Știri

Trofeul Carpați oferit ansamblurilor la Mioveni

Cea de-a doua zi a Festivalului Internațional de Folclor „Carpați”, Ediţia a XXXVII-a, s-a consumat, ieri, la Mioveni!

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, au fost gazdă împreună cu primarul Ion Georgescu sutelor de dansatori din țară și din străinătate.

Nu au lipsit de la eveniment nici parlamentari, consilieri județeni și consilieri locali.

Tot ieri, organizatorii au oferit tuturor ansamblurilor prezente Trofeul Carpați 2023! Un trofeu a primit și primarul Ion Georgescu din partea președintelui Ion Mînzînă.

Trofeul Carpați oferit ansamblurilor la Mioveni

După defilarea din centrul orașului, a urmat spectaculosul moment al demonstrațiilor din fața primăriei orașului Mioveni. După care primarul Ion Georgescu a primit, oficial, șefii delegațiilor.

Seara a urmat un adevărat regal de culoare și dans. Cu zâmbete pe buze, în ciuda căldurii, dansatorii au demonstrat adevărate valențe artistice și acrobatice. Demonstrații care au încântat numerosul public prezent în Centru Civic al orașului Mioveni.

“Mulțumesc tuturor ansamblurilor prezente la Mioveni. Vreau să mulțumesc Consiliului Județean pentru că suntem parteneri în acest Festival.

Suntem gazdă și sper ca spectacolul să vă încânte. Dedic acest Trofeu tuturor locuitorilor din Mioveni și artiștilor!”– Ion Georgescu, primar Mioveni.

Ion Mînzînă: “Bucurați-vă de aceste momente frumoase!

”Sunteți minunați! Cred că astăzi, aici, este un exemplu despre ceea ce înseamnă prietenia între oameni.

La Mioveni am găsit mereu o organizare exemplară. Parteneri în acest festival de Folclor. Bucurați-vă de aceste momente frumoase!

Copiii aceștia minunați care urmăresc obiceiurile populare să ducă mai departe tradițiile noastre românești. Dumneavoastră, cei care sunteți de o vârstă mai înaintată, să fiți liniștiti că ați lăsat pe mâini bune pe păstrătorii de tradiții.

Îi mulțumesc primarului Ion Georgescu, care este un exemplu și cu care am avut mereu o colaborare foarte bună. Apreciez că este alături de noi în acest Festival internațional. Să ne dea Dumnezeu liniște să ne creștem copiii frumos și în pace!” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Astăzi, 18 iulie, Festivalul Carpați se mută la Topoloveni! 

Ora 18.00 – Parada ansamblurilor de dans participante la Festivalul Internaţional de Folclor „CARPAŢI”, pe traseul Casa de Cultură – Primărie Scurt moment artistic și primirea șefilor de delegații la Primăria Oraşului Topoloveni.

Ora 19.30 – TÂRG TOPOLOVENI – Înmânarea Trofeului “Carpați”, de către organizatori, Primăriei orașului Topoloveni.
Spectacol de dansuri folclorice prezentat de ansamblurile participante:

Vor urca pe scenă: Ansamblul „CIULEANDRA”, județul Argeș, Ansamblul “HODĂCEANA”, județul Mureș,
 Ansamblul „DOINA ARGEȘULUI”, județul Argeș și ansamblurile din Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Bulgaria și Georgia.

Miercuri, 19 iulie, Festivalul Carpați va fi, de la 18.30, la Costești, iar joi, 20 iulie, de la ora 17.00, la Curtea de Argeș.

 

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie