6.3 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Un cunoscut afacerist din Argeș a primit 9 ani închisoare pentru evaziune fiscală

Alte Știri

Un cunoscut afacerist din Argeș a primit 9 ani închisoare pentru evaziune fiscală. Un dosar de evaziune fiscală i-a adus unui afacerist din Pitești o condamnare cu închisoarea de 7 ani. Bărbatul a fost ridicat de oamenii legii și a fost dus la Penitenciarul Mioveni. Cu el a mai fost condamnat un alt om de afaceri la 9 ani închisoare.

Dosarul a ajuns pe rolul instanței în august 2019. Inculpații au fost acuzați de evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor.
Șase afaceriști au fost vizați într-un dosar de evaziune fiscală judecat la Tribunalul Argeş. Dosarul a fost trimis în judecată, în 2019.

Aceștia au fost acuzați că ar fi creat un circuit fraudulos pentru a obţine compensări şi restituiri de TVA de la bugetul de stat. Au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive, pe care ulterior le scădeau ca şi cheltuieli, în acest fel fiind diminuată valoarea reală a taxelor pe care le datorau la stat.

Un cunoscut afacerist din Argeș a primit 9 ani închisoare pentru evaziune fiscală

În 2014 au avut loc percheziţii în mai multe judeţe într-un dosar de evaziune fiscală.

”Activităţile vizează destructurarea unui grup infracţional, specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2012, membrii grupării ar fi creat un circuit fiscal fictiv pentru a obţine fraudulos compensări şi restituiri de la bugetul de stat, pentru diferiţi beneficiari.

Aceştia ar fi evidenţiat în actele contabile ale firmelor pe care le controlau achiziţii fictive de materiale de construcţii şi ar fi diminuat valoarea reală a taxelor şi impozitelor datorate statului”, anunţau la acea vreme reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.

Acum, la aproximativ 9 ani de la declanşarea anchetei, a fost dată sentința definitivă. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Dan S., din București, respectiv 9 ani închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în formă continuată. La rândul său, Ionuţ Cristian C., are de executat 7 ani de detenţie.

Alți patru inculpați condamnați în primă instanță la pedepse cu închisoarea de la 3 ani până la 7 ani, au scăpat de pedeapsă după ce a intervenit prescripția. Cei doi inculpați condamnați cu executare au de plătit, în solidar, peste 900.000 lei.

sursa – curierul.ro

Ultimele Știri

Toți pensionarii vor fi scoși în față. Se întoarce roata! Ce veste minunată!

Toți pensionarii vor fi scoși în față. Se întoarce roata! Ce veste minunată! Pensionarii care merg la cumpărături cu...

Alte știri din aceeași categorie