Un Duster fabricat la Mioveni a ajuns la Papa Francisc

Un Duster fabricat la Mioveni a ajuns la Papa Francisc

Un Duster fabricat la Mioveni a ajuns la Papa Francisc. Vehiculul i-a fost livrat Sfântului Părinte, la Vatican, de către Christophe Dridi, director general Groupe Renault România şi preşedinte-director general Automobile Dacia SA, şi de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia, cu ocazia unei vizite la reşedinţa Papei de la Vatican.

„Papamobilul” are culoarea albă la exterior şi bej în interior. Modelul, bazat pe Dacia Duster, are 4,34 metri lungime şi 1,80 metri lăţime.

Vehiculul a fost transformat de către Departamentul Prototipuri şi echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia. Versiunea adaptată are 5 locuri, iar bancheta din spate este foarte confortabilă. Vehiculul integrează soluţii specifice şi accesorii concepute pentru utilizările care i se vor da de către Vatican: pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă faţă de cea a modelului standard pentru facilitarea accesului la bord şi elemente de susţinere atât la interior, cât şi la exterior.

Oferind „Papamobilul” Vaticanului, Groupe Renault oferă experienţa de constructor auto la nivelul exigenţelor de mobilitate ale Papei Francisc.

„Prin această donaţie făcută Sanctităţii Sale, Groupe Renault îşi reînnoieşte angajamentul puternic şi continuu de a plasa Omul în centrul priorităţilor sale”, a declarat Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia.

About The Author

Related posts