-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

Urșii bat pe la porțile locuitorilor din Lerești, aproape noapte de noapte

Alte Știri

Urșii bat pe la porțile locuitorilor din Lerești, aproape noapte de noapte

Comuna Lerești se află la marginea nordică a județului, pe cursul superior al Râului Târgului, la poalele munților Iezer – Păpușa.

Locuitorii comunei de munte, se confruntă de circa două luni cu o problemă destul de urâtă.

Un urs de circa 200 de kg sau poate mai mare, le vizitează gospodăriile. Ori pe drumul județean care străbate localitatea, ori pe străzile secundare ale Lereștiului, ursul se plimbă nestingherit.

Marți spre miercuri, în jurul orei 04.00, ursul a fost surprins de o cameră de supraveghere, undeva în zona Pensiunii Amada.

Urșii bat pe la porțile locuitorilor din Lerești, aproape noapte de noapte

S-a urcat pe gard, nu l-a atras probabil nimic în respectiva gospodărie și a plecat.

Oamenii sunt îngroziți și spun că nici măcar zgomotele puternice nu îl mai sperie, iar de câini nu se teme deloc.

”Se plimbă ursul ăsta pe aici ca prin pădure. Dacă riști să te întorci noaptea de pe la vreun club ceva, ai pus-o. Te ia ursul la întrebări de unde vii la ora asta…

Mai râdem și noi, dar nu prea e de râs, e cam de plâns. Încă nu a făcut pagube, nu a atacat, dar zilele sau orele pot fi numărate, nu e exclus să facă vreo nenorocire.

Sper să nu, dar nu iei sălbăticiunea pe încredere”, spune o femeie din comună.

”Trag nădejdea să nu pățim ca cei de la Voina. A intrat ursul ăla în cabană, a făcut prăpăd la rulote, i-a speriat pe oamenii de acolo de nu le mai trebuie nimic. Ăla era un urs mult mai mare. Era și foarte agresiv, fusese și relocat, însă, s-a întors după câteva săptămâni.

Pe cel de la Voina l-a extras, cum se zice, adică a fost împușcat. A fost acțiune mare cu jandarmii, poliția, cei de la FCC, vânători, a fost ca la carte făcut, dar cel de la Voina era agresiv.

Ursul din comună, e mai mic, dar are și ăsta cred că 2 metri înălțime și vreo 200 de kg. Adică nu e pui sa zici că e un ursuleț. Sper să nu mă viziteze”, spune un alt localnic.

Administrația comunei prin primarul Marian Toader și viceprimarul Adriana Cicu, au informat populația de existența acestei sălbăticiuni și au în vedere să se intervină imediat în caz de atac.

Din păcate nu se poate solicita sprijin de specialitate dacă sălbăticiunea nu atacă sau distruge ceva.

Ultimele Știri

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman!

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman! O...

Alte știri din aceeași categorie