6.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Ursul a atacat din nou! Trei porci au fost mursecaţi de sălbăticiune!

Alte Știri

Locuitorii comunei Davideşti din judeţul Argeş sunt terorizaţi de sălbăticiunile care vin din ce în ce mai des prin gospodării şi le omoară animalele. Dacă în urmă cu circa două săptămâni, apariţia ursului în gospodăria lui Adrian M, din satul Voroveni, a speriat oamenii din comună, acea apariţie a ursului nu a fost ultima. La prima gospodărie ursul a omorât doi porci şi a distrus câţiva stupi de albine. Proprietarul, a cărui casă se află lângă pădure, a auzit câinele agitat şi s-a gândit să nu iasă din casă, fapt ce l-a salavat de la o posibilă nenorocire. După ce i-a distrus gospodăria şi i-a omorât animalele, bărbatul se temea că ursul se va întoarce. Temerile s-au adeverit, pentru că la câteva zile, ursul a atacat din nou. A omorât încă un porc şi a fost la un pas să îl linşeze pe proprietar. Auraş Funieru a auzit zgomot în curte şi câinele se zbătea în lanţ, aşa că a ieşit să vadă ce se întamplă. La coteţul porcului a rămas ţintuit. Înăuntru era un urs care mânca din porcul lui.
După alte câteva zile, ursul a atacat din nou. Acum ursul a intrat în gospodăria unui pădurar din comuna Davideşti, sat Conţeşti, la 10 km de ultima gospodărie călcată de sălbăticiune. A omorât trei porci de această dată. Pădurarul a auzit câinii lătrând şi aşa şi-a dat seama că ursul era în curtea animalelor. Trei porci au fost devoraţi de urs, zbieretele bietelor animale erau sfâşietoare, însă teama că ar putea fi victima ursului, l-au făcut pe bărbat să nu se ducă prea aproape de sălbăticiunea înfometată. Este al treilea atac al ursului, iar acum, locuitorii din Davideşti, spun că vor merge să protesteze să se intervină în vreun fel. Oamenii spun că sunt case unde wc-ul este în curte, case unde locuiesc oameni bătrâni, care ar putea fi victimele acestui urs. Mai mult, cei de la ocolul silvic spun că ursul, odată învăţat la carne, va veni să mănânce încontinuu. Reprezentanţii Ocolului Silvic de la Mihăeşti, spun că au făcut demersurile necesare pentru ca ursul să fie împuşcat, asta înainte ca acesta să omoare vreo persoană din comună. Oamenii fac un ultim apel către autoritati. Ameninţă cu proteste dacă nu se vor lua măsuri!

Ultimele Știri

POIENARII DE MUSCEL. S-a organizat un Târg de Mărțișor

POIENARII DE MUSCEL. S-a organizat un Târg de Mărțișor. Acesta este considerat simbolul primăverii, al revenirii la viață a...

Alte știri din aceeași categorie