6.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Ursul a venit în sat, ziua în amiaza mare! Oamenii se tem că îi va ataca şi pe ei!

Alte Știri

Ursul la Davideşti, şi-a făcut o obişnuinţă din a veni în comunitate. Dacă la început a apărut noaptea, acum, ursul de circa 200 de kilograme, a ieşit la plimbare ziua, în jurul orei 15.00. Sălbăticiunea a fost văzută prin comuna argeşeană până seara în jurul orei 21.00.
Ursul se plimbă nestingherit prin comuna Davideşti din Argeş. Dacă până săptămânile trecute localnicii se bucurau de o viaţă liniştită, acum spaima că se vor întâlni cu sălbăticiunile le-a umbrit viaţa. Până acum, stupii şi porcii erau vizaţi de ursul care coboară în Davideşti, iar atacurile aveau loc noaptea. Sâmbătă însă, totul s-a schimbat, ursul a umblat nestingherit prin sat încă de la ora 15.00. Oamenii l-au văzut şi s-au înspăimântat:“L-am zărit prin sat ziua. Era cred că trecut puţin de ora trei. Ziua în amiaza mare a coborât ursul în sat aici la noi. O să ne omoare să ne mănânce şi pe noi! Nimeni nu face nimic. Au încercat ei ceva… dar până o da ministerul aviz să îl împuşte… moare un om, o să vedeţi. Nu e de glumă!”, spune un bărbat din comună.
Sâmbătă, ursul şi-a schimbat meniul. Dacă până acum carenea de porc era meniul principal, acum ursul s-a răzgândit, probabil porcii i-au căzut greu la ficat, aşa că acum, sâmbătă, sălbăticiunea a servit mai mulţi păuni dintr-o gospodărie. A făcut prăpăd în curtea omului. Nimeni însă nu a putut interveni, pentru că este un exemplar de peste 200 de kg, iar oamenilor le este frică. După ce a mâncat păunii, ursul şi-a servit şi desertul, a distrus doi stupi, a mâncat mierea din ei.
“Ursul a fost văzut prin comună până pe la ora 21.00. Cel puţin la ora aia l-a văzut o femeie ultima oară. El are bârlog la noi aici în pădure, am găsit noi locul. Am fost să îl căutăm prin pădure, să îl gonim, dar nu am dat de el. A dat el însă de noi, acum vine şi ziua… E grav! O să intervină ăia de  la minister când o omorâ pe unu de prin sat, că au zis cei de la vânătoare că trevuie să facă pagubă de peste 80.000 lei ca să îl omoare, sau să omoare un om… E legea făcută de unii care au văzut ursul doar în poze…”, spune un alt localnic din Davideşti, sat Conţeşti.
Reprezentanţii Ocolului Silvic Mihăeşti au precizat: „Nu e un urs foarte mare. E unul furnicar, are în jur de 200 de kilograme.Ne-am adresa deja Ministerului Mediului, am făcut toate diligenţele necesare ca să obţinem aprobare să-l împuşcăm. Trebuie o autorizaţie specială şi numai cu acordul celor de la Mediu putem să-l vânăm“, a declarat Doru Sora, directorul O­colului Silvic Mihăeşti.
Oamenii din Davideşti se tem acum, că până ce mediul va da autorizaţia, ursul va omorâ un om!

Ultimele Știri

POIENARII DE MUSCEL. S-a organizat un Târg de Mărțișor

POIENARII DE MUSCEL. S-a organizat un Târg de Mărțișor. Acesta este considerat simbolul primăverii, al revenirii la viață a...

Alte știri din aceeași categorie