5.7 C
Campulung Muscel
vineri, 1 martie, 2024

Vai de capul nostru. Reguli noi privind contoarele de energie electrică

Alte Știri

Vai de capul nostru. Reguli noi privind contoarele de energie electrică. Din 2025, fiecare gospodărie ar trebui să poată obține un contor inteligent de măsurare a energiei electrice, indiferent de consum. Iar din 2032 noile sisteme ar trebui să fie instalate peste tot în Germania.

Obligația de a instala contoare inteligente de energie electrică este reglementată de lege în Germania. Cui se aplică? Ce termene limită sunt importante și ce costuri veți suporta? Iată tot ce trebuie să știți despre instalarea de contoare inteligente în Germania.

Vai de capul nostru. Reguli noi privind contoarele de energie electrică

Așa cum prevede legea privind digitalizarea tranziției energetice, noul sistem inteligent de măsurare va înlocui treptat actualele contoare de energie electrică din 2025. Aceste contoare vechi de electricitate cu carcasa neagră au numărat energia consumată mecanic. Contoarele de electricitate mai noi măsoară digital consumul de energie electrică.

Noile contoare inteligente pot face și mai mult. Și anume, transmit datele înregistrate despre consumul de energie electrică digital către operatorul rețelei de energie electrică sau direct către dumneavoastră. Noul sistem va fi obligatoriu pentru toată lumea până în 2032.

Când veți primi un contor inteligent?

Din 2025, fiecare gospodărie ar trebui să aibă dreptul la un sistem de măsurare inteligent. Până acum, acest lucru se aplică doar gospodăriilor care au un consum foarte mare de energie electrică de peste 6.000 de kilowați-oră pe an. Un sistem fotovoltaic, un încălzitor de noapte controlabil sau o pompă de căldură. Din 2025, fiecare client de energie electrică, indiferent de consum, ar trebui să poată comanda un contor inteligent de la operatorul punctului de contorizare.

Operatorii punctelor de contorizare sunt companii care instalează, întrețin și operează contoare. Operatorul punctului dvs. de măsurare este adesea și operatorul de rețea din regiunea dvs. Iar utilitățile locale preiau uneori și această sarcină. Operatorul punctului de măsurare ar trebui să instaleze un contor inteligent pentru dvs. în termen de patru luni de când faceți comandă. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni. Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne,...

Alte știri din aceeași categorie