13.5 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

VALEA IAȘULUI: Până la sfârșitul anului trebuie finalizate câteva drumuri comunale

Alte Știri

Noul primar al comunei Valea Iașului, Cristian  Enescu a declarat că până la sfârșitul anului trebuie finalizate câteva drumuri comunale.

,,Cel mai important este să terminăm amenajarea de gabioane în satele Ungureni-Borovinești, în trei puncte, în lungime totală de 160 metri. Sunt reabilitări realizate cu fonduri de la Situații de Urgență, pagubele fiind înregistrate în urma inundațiilor din acest an.

Nu doar drumul este în pericol a deveni impracticabil în urma alunecărilor de teren, ci și gospodăriile din zonă. O altă lucrare ce se va finaliza cât de curând este amenajarea de șanțuri în satul Cerbureni și realizarea accesului către proprietăți.

Lucrările sunt parte din investiția privind modernizarea prin asfaltarea a drumului aferent acestui sat, în lungime de 1,4 km. Din păcate, deși este un obiectiv dorit de comunitate, a fost realizat fără a avea acoperire bugetară, așa că o să alocăm fonduri pentru plata eșalonată din bugetul anului viitor. Avem de plătit nu doar asfaltarea acestui drum în lungime de 1,4 km, ci și extinderea canalizării în satul Cerbureni, pe o lungime de 1.000 m. Investițiile se ridică la 25 de miliarde de lei vechi. Nu știu cum și de unde vom achita acești bani, dar este evident că va trebui să facem în așa fel încât antreprenorilor să le fie achitate facturile. Trebuie să spunem adevărul, oricât de neplăcut ar fi: avem o mare gaură bugetară și trebuie să ne concentrăm, pe cât posibil, să remediem problema”, a mai declarat primarul.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie