7.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Valeriu Pricină: ,,Militarul e frunză-n vânt” – ministrul – drege busuiocul?

Alte Știri

Aşa cum v-am anunţat într-un alt articol, pe certificatele celor trei militari tineri, morți după ce camionul militar a căzut într-o prăpastie din Dâmbovicioara, scrie că nu există legătură cu serviciul, deși se întorceau de la exerciții din Cincu. Prin urmare, de două luni, văduvele celor trei militari se chinuie să obțină pensiile de urmaș și despăburile prevăzute în lege.

CITIŢI ŞI: Familiile celor trei tineri militari, morți nevinovați, se luptă cu Casa de Pensii a Armatei Române pentru…

Valeriu Pricină, lider al Sindicatului Pensionarilor Militari, a precizat: ”Este o mizerie ce se întâmplă. Militarul intră în profesie fără asigurare de viață, așa cum e în toate armatele din lume. Militarul nu are un program de opt ore, sunt angajaţi cu viaţa. Nu este de vină Casa de Pensii, ci este tutelată de o direcția care, de ani de zile, sfătuiește și către ministru și impune și către Casa de Pensii și alte organe ale MApN într-un sens extrem de negativ îndreptat contra militarilor activi și în rezervă, este Direcția Juridică a MApN. E o adunătură de oameni care a gândit în stil băsist și continuă. De acolo emană tot. Este revoltător. Dl ministru ar trebui să fie primul care să nu se mai lase prostit de grupul acesta de oameni. Militarul e frunză-n vânt”.

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a intervenit telefonic la Antena 3, unde a declarat că: ”Am dispus măsuri de urgență, în seara aceasta (31 august) vor fi emise deciziile de pensionare corecte, am încercat să mă lămuresc unde au fost probleme, nu am încă o imagine completă asupra modului în care Casa de Pensii a colaborat cu structuri administrative din MApN. Voi clarifica aceste lucruri mâine și voi vedea dacă este nevoie de modificări pentru ca asemenea situații să nu se mai repete.”

”Casa de Pensii mi-au invocat că nu au fost transmite date de la un eșalon militar. O să văd mâine cine, cum, am cerut rapoarte complete și o să clarific situația. Cineva a greșit sau a fost indolent și a uitat după trei zile că lucrurile nu pot rămâne nerezolvate” a completat ministrul.

Ultimele Știri

Premierul Marcel Ciolacu, din țările Arabe a ajuns direct în Argeș!

Premierul Marcel Ciolacu, din țările Arabe a ajuns direct în Argeș.

Alte știri din aceeași categorie