12.4 C
Campulung Muscel
duminică, 25 februarie, 2024

Văleu. Dispar trei bănci din România. Ce pățesc clienții lor, e nasol rău!

Alte Știri

Văleu. Dispar trei bănci din România. Ce pățesc clienții lor, e nasol rău!  Instituțiile au fost fie cumpărate de alte bănci, fie prin fuziune. Veștile sunt importante pentru clienții care aveau conturi la acestea.

În 2022, două bănci au dispărut de pe piața de la noi din țară, iar în 2024 se va întâmpla același lucru cu alte trei. Una dintre instituții a fost achiziționată de Banca Transilvania.

Una dintre băncile vizate este First Bank. Acest lucru se întâmplă după ce Grupul Intesa San Paolo Bank a cumpărat 99,98% din acțiunile First Bank România de la fondul american de investiții JC Flowers.

Văleu. Dispar trei bănci din România. Ce pățesc clienții lor, e nasol rău!

Este de așteptat ca finalizarea tranzacției să aibă loc în prima parte a acestui an. Intesa Sanpaolo Bank activează în România ca bancă universală încă din 1996, conform BNR. Compania a avut, la finalul lui 2022, o cotă de piață de 1,09%, față de 1,10%, cât a avut First Bank în aceeași perioadă.

O altă bancă ce urmează să dispară de pe piața din România este Alpha Bank. Alpha Services and Holdings și UniCredit au decis fuziunea dintre UniCredit Bank Romania și Alpha Bank Romania, motiv pentru care instituția dispare.

Fuziunea dintre cele două instituții rezultă în crearea celei de-a treia bănci din România din punct de vedere al activelor totale, potrivit economica.net. Tranzacția ar urma să fie finalizată în cursul acestui an.

De asemenea, și OTP Bank va dispărea de pe piața din România în 2024. Banca va fi cumpărată de Banca Transilvania, a patra pe care instituția o cumpără în ultimii 10 ani.

Ce alte instituții au fost preluate de Banca Transilvania

Banca Transilvania a preluat, în anii trecuți, și Volksbank România, Bancpost şi Idea Bank. OTP Bank avea, la jumătatea anului, active de aproximativ 20 de miliarde de lei, ocupând locul 10 pe piață.

Ultimele Știri

VIDEO. Imagini cum nu ați mai văzut vreodată! Sunt chiar de colecție!

VIDEO. Imagini cum nu ați mai văzut vreodată! Sunt chiar de colecție! Dragobetele pupă fetele! Da, dar mai ales...

Alte știri din aceeași categorie