a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

9.6 C
Campulung Muscel
duminică, 2 aprilie, 2023

VESTE BUNĂ. Argeșenii se pot testa GRATUIT

Alte Știri

VESTE BUNĂ. Argeșenii se pot testa GRATUIT. Caravana medicală va fi amplasată în parcarea Spitalului Nicolae Bălcescu.  

Campania de testare gratuită este organizată de Institutul Clinic Fundeni.  

Joi, 23 februarie 2023, între orele 10.00 – 14.00, argeșenii se pot testa GRATUIT. De data aceasta împotriva virusurilor hepatice. În cadrul unui amplu program pentru depistarea hepatitelor virale din România. Campania de testare gratuită pentru hepatitele virale B și C este organizată de Institutul Clinic Fundeni.  

VESTE BUNĂ. Argeșenii se pot testa GRATUIT

Caravana medicală va fi amplasată în parcarea Spitalului Nicolae Bălcescu, B-dul I.C. Brătianu 56, Pitești, iar în interiorul spitalului  va fi amenajat un cabinet pentru activitatea de screening.  

În cadrul acestei campanii se vor efectua analize GRATUIT, specifice patologiei hepatice, de depistare a hepatitelor B și C, astfel:  

Pentru cei prezenți prima oară în cadrul acestui proiect se vor efectua teste rapide (sânge capilar, din deget) pentru depistarea Hepatitei B și C.  

Pentru cei planificați la stadializare (pacienți diagnosticați deja): recoltare sânge venos pentru determinarea nivelului viremiei si evaluarea gradului de fibroză hepatică prin Fibroscan.  

Testarea se realizează prin teste rapide al căror rezultat este disponibil pe loc, persoanele care pot beneficia de testare trebuie să aibă 18 ani împliniți și domiciliul în județul Argeș. Pentru testare este necesară prezentarea unui act de identitate valabil.  

“Consiliul Județean Argeș este permanent interesat să colaboreze cu instituțiile medicale care doresc să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a argeșenilor. Am fost parteneri în cadrul mai multor campanii medicale desfășurate în județul nostru.

Este cunoscut faptul că avem în administrare nouă (9) spitale și foarte multe proiecte de modernizare și dezvoltare a infrastructurii medicale, atât cu fonduri europene, guvernamentale, cât și din bugetul propriu” a declarat președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă.  

Ultimele Știri

Cupoanele CFR gratuite ale pensionarilor înlocuite cu 5 alimente importante

Cupoanele CFR gratuite ale pensionarilor înlocuite cu 5 alimente importante. Deputatul PSD Gabriel Zetea i-a propus ministrului Muncii un proiect...

Alte știri din aceeași categorie