16.8 C
Campulung Muscel
marți, 18 iunie, 2024

VESTE BUNĂ pentru o categorie de români. Cresc salariile de la 1 Iunie

Alte Știri

VESTE BUNĂ pentru o categorie de români. Cresc salariile de la 1 Iunie. Salariile se majorează cu 10% pentru o anumită categorie de angajați români, începând de la 1 iunie 2023.

Este vorba despre bugetarii din anexa VIII a Legii salarizării unitare („Administrație”). Astfel, salariile de bază ale personalului ce ocupă funcții publice se stabilesc, de la 1 iunie 2023.

De data aceasta la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022, potrivit unui proiect de ordonanță pus miercuri în dezbatere de Ministerul Muncii.

VESTE BUNĂ pentru o categorie de români. Cresc salariile de la 1 Iunie

„Având în vedere faptul că, Legea-cadru nr.153/2017 a fost elaborată astfel încât, începând cu anul 2022 să fie aplicată în integralitatea sa.

Precum și în contextul elaborării unei noi legi a salarizării personalului bugetar. Ca urmare a încadrării în termenul prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Apreciem că acordarea nivelului salariilor de bază pentru personalul încadrat pe funcțiile prevăzute în Anexa nr. VIII la nivelul valorii nominale prevăzute în legea-cadru, implică un impact bugetar nesemnificativ.

Acesta nu va dezechilibra țintele fiscal-bugetare pentru anul 2023, ci va constitui un prim pas și o punte în sprijinul aplicării noii legislații care va reglementa salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Iar noul cadru juridic va fi pus în aplicare în același timp pentru toate categoriile profesionale. Pentru a se evita apariția unor noi dezechilibre în sistemul de salarizare din sectorul public”, potrivit expunerii de motive a proiectului de ordonanță.

„Ca urmare a discuțiilor purtate cu sindicatele din Educație, Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022.

Așa cum am mai spus, suntem deschiși la dialog, suntem dispuși să luăm măsuri. Acolo unde se poate, pe termen scurt. Urmând a acorda Educației statut prioritar, atunci când vom întocmi proiectul de modificare a legii salarizării unitare”, a scris ministrul muncii, Marius Budăi, pe Facebook.

Ultimele Știri

PSD la Câmpulung se menține ca în 2020, în Consiliu Local. Nu a câștigat, nici nu a pierdut

PSD la Câmpulung se menține ca în 2020, în Consiliu Local. Nu a câștigat, nici nu a pierdut. După...

Alte știri din aceeași categorie