23.5 C
Campulung Muscel
duminică, 24 septembrie, 2023

VESTE BUNĂ. Un tren metropolitan va fi adus în Argeș

Alte Știri

VESTE BUNĂ. Un tren metropolitan va fi adus în Argeș.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat un anunț de consultare a pieței pentru estimarea costului studiului de fezabilitate necesar implementării proiectului trenului metropolitan pe ruta Pitești-Mioveni.

Scopul studiului este de a determina soluția optimă din punct de vedere tehnico – economic în vederea introducerii serviciului de transport feroviar între Pitești și Mioveni se arată în anunțul de consultare a pieței publicat în SEAP, citat de Economica.net.

VESTE BUNĂ. Un tren metropolitan va fi adus în Argeș

Primăria Pitești solicită oferte de preț în vederea stabilirii valorii estimate pentru lansarea procedurii de achiziție prin intermediul SEAP. Ofertele vor fi trimise pe adresa de e-mail: admpitesti@yahoo.com.

Pentru acest demers, autoritățile din Pitești pun la dispoziție un studiu de oportunitate realizat de firma daneză Ramboll. Proiectul are ca principal obiectiv specific analiza și evaluarea oportunității unui nou serviciu de transport feroviar de între Pitești și Mioveni.

Celelalte trei obiective specifice secundare ale proiectului sunt:

  1. elaborarea studiilor la nivel macro necesare definirii a trei orare posibile pentru linia de tren Pitești-Mioveni;
  2. analiza nivelului de echilibrare a serviciilor necesare cu posibila creștere viitoare a cererii de transport persoane pe ruta Pitești-Mioveni;
  3. integrarea orarului trenurilor metropolitane cu cel al trenurilor de călători și marfă care operează în prezent linia de cale ferată București-Pitești.

Pitești este municipiul de reședință al județului Argeș, Regiunea Sud-Muntenia, România. Uzinele Automobile Dacia S.A. se află în orașul Mioveni, situat la doar 15 km de Pitești. Iar câteva alte întreprinderi de piese auto funcționează în aria urbană a Piteștiului. Municipiul Pitești este conectat la calea ferată 101 București-Pitești-Craiova. Linie simplă (pe majoritatea traseului) neelectrificată. Având o stație de triaj la Golești în orașul vecin Ștefănești, gară de unde se ramifică o linie spre Câmpulung.

foto descriptiv

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie