9.2 C
Campulung Muscel
joi, 29 februarie, 2024

Veste grozavă. Românii se pot pensiona anticipat, cu 5 ani mai devreme

Alte Știri

Veste grozavă. Românii se pot pensiona anticipat, cu 5 ani mai devreme față de vârsta standard, dacă îndeplinesc o condiție. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat recent că, românii se pot pensiona anticipat, dacă au un stagiu contributiv de 40 de ani.

„Noua lege a pensiilor vine cu reducerea vârstei de pensionare pentru femei. Pentru fiecare copil născut şi crescut, eu ca mamă beneficiez de reducere la vârsta de pensionare cu şase luni. Doi copii cu un an, şi aşa mai departe până la şapte copii.

CITEȘTE ȘI. Se dau mulți bani de la Casa de Pensii. Despre ce ajutor e vorba în 2024

Veste grozavă. Românii se pot pensiona anticipat, cu 5 ani mai devreme

În ce priveşte pensia anticipată, este important ca românii să ştie că, pentru un stagiu contributiv de 40 de ani, se pot pensiona cu cinci ani mai devreme. Dacă eşti bărbat şi ieşi la pensie la 65 de ani, te poţi pensiona la 60 de ani dacă ai stagiu de 40 de ani.

CITEȘTE ȘI. Când vor fi virate alocațiile mărite, în 2024. Ce sume vor încasa copiii, tinerii și cei cu dizabilități

Este important ca românii să ştie că, dacă munceşti mai mult, primeşti mai mult. Dacă ai venituri contributive mai mari, câştigi o pensie mai mare. La peste 25 de ani stagiu cotizare, vei avea pensie mare, dacă veniturile declarate sunt mai mari. Este foarte important ca pensionarii şi salariaţii să ştie asta, noua lege a pensiilor este şi despre mine, copiii noştri.

CITEȘTE ȘI. Reducere de 90%. Veste bună pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1830 de lei pe lună

Noua lege a pensiilor vine cu puncte suplimentare pentru cine munceşte mai mult. Puncte asimilate pentru studii şi încurajează natalitatea, concediul de maternitate sau paternitatea, care este stagiu contributiv”, a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Ultimele Știri

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni. Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne,...

Alte știri din aceeași categorie