21.3 C
Campulung Muscel
luni, 25 septembrie, 2023

Vești bune pentru o categorie de pensionari. Primesc un sprijin financiar special

Alte Știri

Vești bune pentru o categorie de pensionari. Primesc un sprijin financiar special. Concret, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a explicat că această asistență financiară va varia în funcție de valoarea pensiei. Astfel, pensionarii care primesc o pensie sub 1.500 de lei vor beneficia de un ajutor financiar de 500 de lei în luna octombrie.

Această inițiativă are ca scop principal atenuarea impactului inflației. Dar și a creșterii costurilor de trai asupra pensionarilor cu venituri mai reduse. Și asigurarea unui nivel minim de susținere financiară pentru această categorie. Pensionarii cu pensii între 1.500 și 2.500 de lei vor primi un sprijin financiar de 400 de lei în octombrie. În timp ce cei cu pensii între 2.500 și 3.000 de lei vor primi 300 de lei.

Vești bune pentru o categorie de pensionari. Primesc un sprijin financiar special

Aceste măsuri au fost implementate pentru a furniza un sprijin suplimentar categoriilor de pensionari cu venituri moderate, având în vedere creșterea generală a cheltuielilor de trai. Daniel Baciu a explicat:

„Pe lângă cei 200 de lei pe care îi va primi omul în plus. Mai primește și acele ajutoare one-off, care sunt în foarte clar stipulate. Acel ajutor financiar care se dă în funcție de cuantumul pensiei. Vorbim aici despre acel cuantum până în 1.500, între 1.500 și 2.000 de lei și, respectiv, între 2.000 și 3.000 de lei. Vreau să specific, 500 de lei în luna ianuarie. Și mai ia încă 500 de lei în luna octombrie, pentru că acest ajutor financiar se acordă în două tranșe egale, respectiv în luna ianuarie și în luna octombrie”, declarase șeful Casei de Pensii, potrivit cancan.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie