11.3 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

Vezi bolile care ANULEAZĂ permisul de conducere

Alte Știri

Vezi bolile care anulează permisul de conducere. Atenție. În Codul Rutier există specificate o serie întreagă de boli care anulează permisul de conducere. Practic, cine suferă de aceste afecțiuni, riscă să rămână pieton. Pentru că una dintre condițiile pentru ca cetățenii să poată obține carnetul de conducător auto este să fie apți din punct de vedere psihic și medical.

Boli care ANULEAZĂ permisul de conducere, conform dispozițiilor din noul Cod Rutier

Din categoria afecțiunilor care anulează permisul de conducere sunt cele din zona aparatului respirator. Cei care au probleme cardiace. Cei care suferă de diabet sau afecțiuni locomotorii.

Codul Rutier 2022 interzice persoanelor care au boli cardiovasculare, neurologice grave sau probleme cu alcoolul și drogurile să aibă permis valid de conducere. Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reînnoite pentru candidații ori conducătorii auto care prezintă handicap locomotor care fac periculoasă conducerea unui autovehicul.

Vezi bolile care anulează permisul de conducere

Nici cei care au probleme cu vederea nu vor putea șofa decât dacă o acuitate vizuală binoculară. Dacă este necesar, cu lentile de corecție, de cel puțin 0,5, când se utilizează ambii ochi.

Persoanele care au probleme cu auzul și suferă de hipoacuzie profundă bilaterală care nu poate fi corectată la nicio ureche pot fi încadrați doar în grupa 1 dacă vehiculul dispune de oglinzi mai mari.

Vezi bolile care anulează permisul de conducere

Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reînnoite pentru candidații ori conducătorii auto care prezintă handicap locomotor care fac periculoasă conducerea unui autovehicul.

Permisele din grupa 1 se eliberează persoanelor cu dizabilități, cu anumite restricții. Numai cu avizul unei unități de asistență medicală autorizate și în urma evaluării medicale a afecțiunii sau anomaliei respective și, în cazul în care este necesar, a efectuării unui test practic. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie