4.6 C
Campulung Muscel
miercuri, 6 decembrie, 2023

Viață de primar în arest! Pericol public, edilul audiat prin videoconferință!

Alte Știri

Viață de primar în arest! Pericol public, edilul audiat prin videoconferință! Joi, magistrații Curții de Apel Pitești au judecat contestația depusă de primarul Ion Georgescu la soluția Tribunalului Argeș prin care i s-a respins înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Edilul nu a vrut să mai fie dus la instanță și a cerut să fie audiat prin videoconferință. Nici de această dată nu i-a convins pe judecători că nu reprezintă un pericol public. Contestația i-a fost respinsă și a rămas în arest.

Vineri, pe 20 octombrie, la Tribunalul Argeș s-a judecat cererea depusă de primarul Mioveniului prin care solicita înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Instanța a respins cererea iar Ion Georgescu a contestat decizia.

Viață de primar în arest! Pericol public, edilul audiat prin videoconferință!

Miercuri, cu o zi înainte de judecată, edilul a trimis la Curtea de Apel Pitești o cerere prin care solicita ca ședința să aibă loc prin videoconferință iar el să nu mai fie dus la instanță. Ieri contestația a fost analizată exact așa cum a cerut edilul, Ion Georgescu fiind audiat prin videoconferință.

”Este o procedură cunoscută, uzitată, o modalitate de efectuare a unui act procedural pentru evitarea contactelor. Este folosită când una din părțile procesuale are probleme de sănătate. Pentru celeritate, pentru evitarea supraaglomerării instanțelor. A fost utilizată frecvent în timpul pandemiei. Poate să solicite videoconferință orice persoană arestată și instanța decide cum se desfășoară ședința”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Astfel primarul Ion Georgescu a fost dus în sediul IPJ Argeș într-o sală cu videoproiector și de acolo a putut urmări ședința de judecată și a fost audiat în legătură cu cererea. În acest fel a evitat situația umilitoare în care putea fi văzut cu cătușele la mâini. Edilul a invocat pe de-o parte probleme cardiace de care suferă dar și faptul că este persoană publică.

Se pare că reprezentanții instanței au solicitat documente medicale de la clinica în care Ion Georgescu a fost supus unor intervenții de montare de stenturi. Asta pentru a dovedi starea de sănătate a inculpatului. Contestația a fost respinsă. Decizia este definitivă.
Primarul Mioveniului a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe data de 5 octombrie, la cererea procurorilor DNA Pitești, sub acuzația de trafic de influență.

DNA cere prelungirea arestării preventive a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA au depus, la Tribunalul Argeş, o solicitare de prelungire a arestării preventive în cazul primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu.

Potrivit informaţiilor de pe portalul instanţelor de judecată, cererea procurorilor va fi analizată miercuri, 1 noiembrie.

Tribunalul Argeş a admis, pe 5 octombrie, propunerea procurorilor Serviciului Teritorial Piteşti al DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Ion Georgescu.

Potrivit DNA, Ion Georgescu fusese reţinut anterior pentru trafic de influenţă.

„În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (…) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro. Din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea spitalului orăşenesc Mioveni.

Pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină ‘promisiunea’ făcută martorului. Acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, precizat DNA.

Conform sursei menţionate, în acest context, pe 4 octombrie, în sediul primăriei oraşului Mioveni, Georgescu i-ar fi remis martorului suma de bani menţionată. Ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii.

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a decis, pe 6 octombrie, suspendarea mandatului primarului oraşului Mioveni, în urma arestării preventive.

Ultimele Știri

Pasagerii la un pas să rămână fără oxigen, în trenul din perioada interbelică pe ruta București-Câmpulung

Pasagerii la un pas să rămână fără oxigen, în trenul din perioada interbelică pe ruta București-Câmpulung Astăzi, o nouă situație...

Alte știri din aceeași categorie