5.7 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Vicepremierul Liviu Dragnea restituie Cantina ARO – Câmpulungului

Alte Știri

EPISODUL I – varianta Radneanţu

În anul 2008, omul de afaceri Nicolae Radneanţu se afla pe locul 8 în topul celor mai mari 100 datornici la stat, cu o restanţă de peste 14 miliarde de lei, Radneanţu susţinând la acea vreme că a reuşit performanţa să fie unul dintre cei mai mari datornici la stat, fără a fi, în fapt, dator cu vreun leu. Şi asta, din cauza „prietenilor” politici.

EPISODUL II – în care „prietenii politici” îl lasă fără 6 miliarde

În anul 2003 firma lui Nicolae Radneanţu – Ritz Guard – avea încheiat un contract de prestări servicii cu societatea ARO Câmpulung. Un contract prin care, pentru cei 120 de angajaţi, primea lunar nu mai puţin de 1,9 miliarde de lei pentru paza uzinei. Numai că, cineva ar fi intervenit la directorul uzinei şi i-ar fi cerut să nu efectueze plăţile către firma sa. Noul director a refuzat să îi achite 1,9 miliarde de lei pe lună, la fel şi a doua lună. Au urmat apoi 30 de zile până la rezilierea contractului. I s-a dat în schimb, un act de dare în plată şi a intrat în posesia cantinei ARO

EPISODUL III – procese prin instanţe

Problemele nu s-au oprit aici, căci, omului de afaceri, nu i s-a recunoscut dreptul de deţinere al acestei cantine şi, timp de trei ani, nu i s-a dat voie să o vândă. A urmat un proces împotriva ARO, proces care s-a finalizat în favoarea lui Radneanţu. Reevaluarea a intrat în comisia Ministerului de Finanţe, care şi-a dat acceptul să vândă această clădire. A dat-o Ministerului de Interne, care şi-a manifestat intenţia de a folosi  spaţiul cantinei. Valoarea cantinei a crescut ce l-a ajutat să mai scadă din restanța care o datora statului.

EPISODUL IV – firma Ritz Guard, falimentară

După afacerea ARO, Nicolae Radneanţu nu a mai avut nicio activitate pe firma Ritz Guard iar din cauza datoriilor societatea a intrat în faliment. În prezent nu mai există ca firmă, doar amintirea activităţii ei cu ARO.

EPISODUL V – adio carieră politică

Intrat în toate încurcăturile cu firma Ritz Guard, Nicolae Radneanţu a pierdut şi cariera politică de liberal – conservator.

EPISODUL VI – Cantina ARO se reconfigurează

Un document semnat de vicepremierul Liviu Dragnea face ca ruina Cantinei ARO, să se întoarcă în patrimoniul Câmpulungului. Autorităţile locale sunt mândre de viitoarea posesie şi nu au făcut public ce utilitate îi vor da. Cert este că anumite secrete veghează în spatele acestei cantine. Rămânem la expresia pe afară vopsit gardul, înăuntru leopardul, poate într-o zi adevărul va iesi la lumină, doar este anul Justiţiei Divine.

 

 

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie