Ce partid veți vota la următoarele alegeri?

PSD
PNL
USR/PLUS
PMP
PRO ROMANIA
ALDE

VIDEO: Are 106 ani şi a fost sărbătorită de primarul comunei!

VIDEO: Are 106 ani şi a fost sărbătorită de primarul comunei!

Ileana (Lenuţa) Păceşică locuiește în Poienarii de Muscel, într-o zonă mai greu accesibilă. Pentru că tanti Lenuţa a ajuns la venerabila vârstă de 106 ani, primăria prin primarul Ion Banzea, viceprimarul Nicolae Bălălău, dar şi salariaţii primăriei, au mare grijă ca acesteia să nu îi lipsească nimic. Femeia de 106 ani este cea mai bătrână din Argeş şi poate pe un loc fruntaş în ţară.

“Am făcut drumul până aici la casă. Nu aveau apă aşa că am adus apa până la casă unde stă tanti Lenuţa. Dânsa locuieşte cu fiica de 76 de ani, atât, amândouă. Când am aflat că săracele cărau apă de departe, imediat am făcut ca apa să ajungă în casa lor. Le-am adus şi lemne pentru sezonul rece. Am observant că mai au nevoie, aşa că o să le mai aduc o remorcă. Le aducem tăiate, ele nu pot. Este o casă foarte îngrijită, curată, se gospodăreau amândouă, acum doar fiica mai face treburile prin gospodărie. Copiii, nepoţii şi strănepoţii sunt pe la casele lor, vin la ele, dar nu zilnic. Noi avem grijă să nu le lipsească nimic” a spus primarul Banzea.

Sărbătorita de 106 ani are o supărare, nu prea mai aude şi nu se mai poate deplasa, în rest este  sănătoasă, lucidă, vorbeşte coherent.. Lenuţa este văduvă de mulţi ani. Are o fiică, cea cu care locuieşte de 76 de ani, are nepoţi şi strănepoţi.

Lenuţa Păceşică s-a născut la data de 30.01.1914, fiind în zodia Vărsător. Îşi aduce perfect aminte de anul naşterii dar şi de viaţa sa care a fost cu multe urcuşuri şi cobărâşuri.

An de an, de ziua ei, edilul localității, Ion Banzea îi trece pragul casei. Așa a făcut şi acum, şi i-a dus sărbătoritei, de ziua ei, un plic cu o sumă de bani care le vor fi de folos celor două, un aranjament floral, şi un tort, pe care cele două îl vor mânca cu copiii care o vor vizita pe tanti Lenuţa de ziua ei, aşa cum fac mereu.

Femeia se bucură de fiecare dată de ajutorul venit din partea autorităților locale şi nu uită să mulţumească pentru ajutorul pe care îl primeşte: “Vă mulţumesc, acum avem lemne. Mie îmi este frig, stau aici în pat şi de asta. Acum am foc şi nu mai sufăr. Am ajuns la 106 ani, mulţi. Nu mai pot merge, asta mă supără. La 100 de ani făceam treburi, făceam şi claie, acum nu mai pot să ma dau jos din pat. Nu mai aud bine, ce să fac”, spune bătrâna.

Primarul comunei, Ion Banzea, i-a urat bătrânei să se întâlneasca şi la 107 ani. “Să trăieşti tanti Lenuţa. O să mai trec pe la dumneata. O să vin şi de 8 martie de Ziua Femeii. Să fiţi sănătoase amândouă”, a spus Banzea.

Fiica Lenuţei a precizat: “Eu o îngrijesc. E mai greu acum, dar o ţin în viaţă, e mama mea. Dacă ea se duce, eu rămân singură. Am copii, nepoţi, strănepoţi, dar fiecare e cu treburile lui, nu îi pot lua aici la mine”, a spus aceasta.

About The Author

Related posts